19:51 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1058)
0 13
Βρείτε μας

Εν μέσω του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19, που είναι σε ισχύ έως και τις 18 Ιανουαρίου, απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να μετακινούνται εκτός νομού, μιας και το δεύτερο εθνικό lockdown για τη νόσο COVID-19 έχει παραταθεί μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, εντούτοις προβλέπονται συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

Ειδικότερα, η μετακίνηση εκτός νομού είναι έγκυρη για τους πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν.

Ωστόσο, όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν για τον παραπάνω λόγο σε άλλο νομό, θα πρέπει να επιδείξουν το Ε1 και το Ε9 σε περίπτωση ελέγχου από την Αστυνομία.

Επιπλέον, δικαίωμα μετακίνησης εκτός νομού έχουν οι πολίτες για ακόμα πέντε λόγους.

Αυτοί είναι οι εξής:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.
Θέμα:
Lockdown (1058)
Tags:
κορονοϊός, COVID-19, lockdown, πανδημία, εξαίρεση, πολίτες, μετακίνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK