Τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, που είναι η 11η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Θεοδοσίου επισκόπου Τραπεζούντας και του Θεοδοσίου ηγουμένου της εν Άθω ιεράς Μονής του Φιλοθέου, του Θεσσαλονικέως.
Ακόμα, τιμάται η μνήμη του Υγίνου, επισκόπου Ρώμης, των Μαρτύρων Μαΐρου, Πέτρου, Σεβερίου και Λευκίου, των Οσίων Ευπραξίας εκ Ρωσίας, Βιταλίου και Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, του Αγαπίου του αρχιμανδρίτου, Θεοδώρου και Στεφάνου, του εν Πλακιδιναίς, του Μιχαήλ, του δια Χριστόν σαλού και του Νεομάρτυρος Νικηφόρου.
Επίσης, τιμώνται η Σύναξις των Μυρίων αγίων Αγγέλων, τα Εγκαίνια ναού Αγίου Στεφάνου του εν Πλακιδιαναίς, τα Εγκαίνια Ναού Μάρκου Αποστόλου πλησίον του Ταύρου και τα Εγκαίνια της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας εν Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρει το eortologio.net, την 11η Ιανουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:
- Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης.
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)