18:16 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η 11η Ιανουαρίου 2021 είναι η 11η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Θεοδοσίου επισκόπου Τραπεζούντας και του Θεοδοσίου ηγουμένου της εν Άθω ιεράς Μονής του Φιλοθέου, του Θεσσαλονικέως.

Τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, που είναι η 11η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Θεοδοσίου επισκόπου Τραπεζούντας και του Θεοδοσίου ηγουμένου της εν Άθω ιεράς Μονής του Φιλοθέου, του Θεσσαλονικέως.

Ακόμα, τιμάται η μνήμη του Υγίνου, επισκόπου Ρώμης, των Μαρτύρων Μαΐρου, Πέτρου, Σεβερίου και Λευκίου, των Οσίων Ευπραξίας εκ Ρωσίας, Βιταλίου και Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, του Αγαπίου του αρχιμανδρίτου, Θεοδώρου και Στεφάνου, του εν Πλακιδιναίς, του Μιχαήλ, του δια Χριστόν σαλού και του Νεομάρτυρος Νικηφόρου.

Επίσης, τιμώνται η Σύναξις των Μυρίων αγίων Αγγέλων, τα Εγκαίνια ναού Αγίου Στεφάνου του εν Πλακιδιαναίς, τα Εγκαίνια Ναού Μάρκου Αποστόλου πλησίον του Ταύρου και τα Εγκαίνια της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας εν Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το eortologio.net, την 11η Ιανουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:

  • Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης.
Tags:
όνομα, ημερολόγιο, ποιοι γιορτάζουν σήμερα, θρησκευτική γιορτή, γιορτή, εορτολόγιο, εορτή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK