11:25 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η 12η Ιανουαρίου 2021 είναι η 12η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Τατιανής, Ευθασίας, Μερτίου, Φιλοθέου, Ζωτικού, Ρογάτου, Μοδέστου, Καστουλίου, Πέτρου του Αβεσαλαμίτου, Αθανασίου του ομολογητού.

Την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, που είναι η 12η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Τατιανής, Ευθασίας, Μερτίου, Φιλοθέου, Ζωτικού, Ρογάτου, Μοδέστου, Καστουλίου, Πέτρου του Αβεσαλαμίτου, Αθανασίου του ομολογητού.

Ακόμα, τιμάται η μνήμη Μνήμη των αγίων οκτώ Μαρτύρων, του Αγίου μάρτυρος Αρκαδίου, του Ιερομάρτυρος Βασιλείου, του Αγίου Βενεδίκτου, των Οσίων Ευπραξίας, Μαρτινιανού, Γαλακτίωνος του δια Χριστόν σαλού, και Ηλιού του θαυματουργού του εν τω «Παραδείσω», των Τιγρίου Πρεσβυτέρου και Ευτροπίου, του Εϊλιανού εκ Ρώμης, του Θεοδοσίου εκ Ρωσίας και του Ιωάννου επισκόπου Ραβέννης.

Επίσης, τιμώνται η Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου της Μεσοπαντητίσσης εν Κρήτη, η Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γαλακτοτροφούσης, η Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου του Ακαθίστου (της Μονής Χιλανδαρίου) και η Μνήμη Ναού Αγίου Αλεξάνδρου πλησίον των Αγίων Αποστόλων.

Όπως αναφέρει το eortologio.net, τη 12η Ιανουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:

  • Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια.
  • Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη,
    Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα.
Tags:
όνομα, ημερολόγιο, εορτολόγιο, εορτή, ποιοι γιορτάζουν σήμερα, θρησκευτική γιορτή, γιορτή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK