17:43 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1142)
0 01
Βρείτε μας

Τέσσερις τρόποι υπάρχουν για να κλείσουν οι πολίτες το ραντεβού τους προκειμένου να εμβολιαστούν για τη νόσο COVID-19, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (11/01).

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στους τέσσερις διαθέσιμους τρόπους για να κλείσουν οι πολίτες το ραντεβού τους προκειμένου να εμβολιαστούν για τη νόσο COVID-19, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία, τη Δευτέρα (11/01).

Ποιοι είναι οι τρόποι ορισμού ραντεβού για τον εμβολιασμό

Η πλατφόρμα εμβολιασμού του πληθυσμού έχει ήδη δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr και, αρχικά, αφορά στους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών.

Όπως ανέφερε ο Πιερρακάκης, υπάρχουν τέσσερις τρόποι ώστε να κλείσουμε ραντεβού και αυτοί είναι οι εξής:

  • Μετάβαση στο φαρμακείo ώστε να κλειστούν τα δύο ραντεβού.
  • Μετάβαση σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί και ένα τρίτο πρόσωπο κάνοντας μια υπεύθυνη δήλωση να κλείσει το ραντεβού.
  • Μέσω άυλης συνταγογράφησης και, σύμφωνα με τον υπουργό, υπήρχε και υπάρχει η μέριμνα με βάση τις διευθύνσεις που έχουν δηλωθεί ώστε να μπορέσει το σύστημα να προτείνει στοχευμένα ραντεβού και αυτός ο τρόπος αφορά πάνω από 50.000 πολίτες που είναι άνω των 85 ετών. Οι άνθρωποι αυτοί θα λάβουν τις επόμενες ώρες μηνύματα με έναν κωδικό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απαντήσουν στο 13034 με αυτόν τον κωδικό εφόσον είναι επιθυμητό το ραντεβού.
  • Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, καθώς μπαίνοντας σε αυτήν, δίνεται η δυνατότητα να ελεγχθεί η προτεραιοποίηση και, έπειτα, με χρήση των κωδικών του TAXISnet και του ΑΜΚΑ, μπορεί κανείς να μπει εκεί, να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο, ημέρα και χρονικό διάστημα και, στη συνέχεια, να επιβεβαιώσει τα ραντεβού. Υπενθυμίζεται ότι στην προκείμενη περίπτωση είναι απαραίτητοι οι κωδικοί του TAXISnet, ενώ σε φαρμακεία και ΚΕΠ αρκεί ο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα.

Επισημαίνεται πως στο τέλος κάθε μιας από αυτές τις διαδικασίες θα πρέπει κανείς να έχει έναν κωδικό. Στην άυλη συνταγογράφηση, ο κωδικός είναι αυτός που θα ληφθεί με μήνυμα, ο οποίος και κρατείται μέχρι το ραντεβού του εμβολιασμού. Σε φαρμακεία, ΚΕΠ και στην πλατφόρμα, παράγεται ένας QR κωδικός, τον οποίο θα πρέπει κανείς να εκτυπώσει ή να τον έχει στο κινητό του, προσερχόμενος στο εμβολιαστικό κέντρο.

Ακόμα, σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του ραντεβού έως μια φορά και μέχρι 72 ώρες πριν από το πρώτο ραντεβού λόγω των αυξημένων αναγκών όσον αφορά στην εφοδιαστική αλυσίδα των εμβολίων.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1142)
Tags:
ραντεβού, εμβόλιο, lockdown, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK