15:37 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1171)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επέστρεψαν, τη Δευτέρα (11/01), στα θρανία και έτσι για τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο χρειάζεται ή η ειδική βεβαίωση ή η δωρεάν αποστολή μηνύματος στο 13033 από τους γονείς/κηδεμόνες εν μέσω του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19 που ισχύει μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου.

Από τη Δευτέρα (11/01) έχουν επαναλειτουργήσει τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και έτσι, εν μέσω του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19 που ισχύει μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, οι μαθητές πρέπει να έχουν την ειδική βεβαίωση και οι γονείς/κηδεμόνες να αποστέλλουν δωρεάν SMS στο 13033.

Ποιος κωδικός ισχύει για τα σχολεία

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (08/01), οι γονείς των μαθητών για τη μετάβαση από και προς το δημοτικό σχολείο πρέπει να στείλουν τον κωδικό 4 στο 13033, ο οποίος αφορά σε κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.

Ειδικότερα, το μήνυμα πρέπει να έχει την εξής μορφή ώστε να είναι έγκυρο:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός).

Τα έντυπα μετακίνησης μαθητών από και προς το σχολείο

Διαφορετικά, οι γονείς των μαθητών μπορούν να βρουν τα έντυπα βεβαίωσης κυκλοφορίας ανήλικου/-ης μαθητή/-τριας, τόσο σε PDF όσο και σε DOCX, στον ιστότοπο forma.gov.gr και να τα συμπληρώσουν.

Αυτά είναι τα εξής:

Θέμα:
Lockdown (1171)
Tags:
κορονοϊός, πανδημία, 13033, COVID-19, lockdown, SMS, βεβαίωση, μαθητές, γονείς, πολίτες, μετακίνηση, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK