16:57 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1140)
0 0 0
Βρείτε μας

Με τον περιορισμό στις μετακινήσεις να συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν τους κωδικούς για τις αναγκαίες μετακινήσεις τους.

Μέχρι τις 18 Ιανουαρίου συνεχίζονται να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων είναι και ο περιορισμός των μετακινήσεων ή αν παραστεί ανάγκη, η μετακίνηση με αποστολή SMS στον ειδικό αριθμό 13033, ή φέροντας τα απαραίτητα έγγραφα.

Η μετακίνηση προς φαρμακείο ή γιατρό

Ανάμεσα στους έξι λόγους μετακίνησης τους οποίους θεωρούν οι αρχές ως λόγους ανάγκης, επιτρέποντας τη μετακίνηση των πολιτών, βρίσκεται η μετάβαση προς φαρμακείο ή η μετάβαση προς γιατρό.

Για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις λοιπόν, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα πρέπει να έχουν στείλει τον κωδικό 1, που αφορά «Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται ύστερα από σχετική επικοινωνία» όπως ορίζουν τα μέτρα.

Οι έξι κωδικοί για τις μετακινήσεις μας

Συνολικά, οι κωδικοί που μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους είναι έξι και είναι οι εξής:

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται ύστερα από σχετική επικοινωνία.

Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλείο), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία (π.χ. εφορία) ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.

Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Το SMS που αποστέλλεται στο 13033, για να είναι έγκυρο, πρέπει να έχει την κάτωθι μορφή:

X, [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός).

Θέμα:
Lockdown (1140)
Tags:
μέτρα προστασίας, μετακίνηση, SMS, 13033, κωδικός, πανδημία, κορονοϊός, lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK