19:56 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1571)
0 12
Βρείτε μας

Οι πολίτες, προκειμένου να εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού, πρέπει να κλείσουν ραντεβού. Αναλυτικά, οι τρόποι και όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον προγραμματισμό ραντεβού.

Από σήμερα το απόγευμα, οι πολίτες των ηλικιακών ομάδων 80 έως 84 ετών θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστούν έναντι του κορονοιού. 

Η πλατφόρμα στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr θα είναι διαθέσιμη για τις παραπάνω ηλικίες από τις 18:00, όπως έγινε γνωστό.

Όσον αφορά στο πώς μπορούν οι πολίτες να κλείσουν ραντεβού, αυτό μπορεί να γίνει μέσω της πλατφόρμας ή και μεταβαίνοντας σε κάποιο φαρμακείο ή ΚΕΠ. 

Συγκεκριμένα, οι πολίτες που θέλουν να κλείσουν ραντεβού, μπορούν:

  • Να μεταβούν σε κάποιο φαρμακείο.
  • Να μεταβούν σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί και ένα τρίτο πρόσωπο κάνοντας μια υπεύθυνη δήλωση να κλείσει το ραντεβού.
  • Να το δρομολογήσουν μέσω άυλης συνταγογράφησης. Οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα με έναν κωδικό και στη συνέχεια πρέπει να απαντήσουν στο 13034 με αυτόν τον κωδικό εφόσον είναι επιθυμητό το ραντεβού.
  • Να μπουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου μπορεί να ελεγχθεί η προτεραιοποίηση και, έπειτα, με χρήση των κωδικών του TAXISnet και του ΑΜΚΑ, ο πολίτης μπορεί να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο, ημέρα και χρονικό διάστημα και, στη συνέχεια, να επιβεβαιώσει τα ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι στην προκείμενη περίπτωση είναι απαραίτητοι οι κωδικοί του TAXISnet, ενώ σε φαρμακεία και ΚΕΠ αρκεί ο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα.

Στο τέλος κάθε μιας από αυτές τις διαδικασίες θα πρέπει κανείς να έχει έναν κωδικό.

Στην άυλη συνταγογράφηση, ο κωδικός είναι αυτός που θα ληφθεί με μήνυμα, ο οποίος και κρατείται μέχρι το ραντεβού του εμβολιασμού, ενώ σε φαρμακεία, ΚΕΠ και στην πλατφόρμα, δίδεται ένας QR κωδικός, τον οποίο θα πρέπει κανείς να εκτυπώσει ή να τον έχει στο κινητό του, προσερχόμενος στο εμβολιαστικό κέντρο.

 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1571)
Tags:
ραντεβού, εμβολιασμός, εμβόλιο, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK