14:24 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2885)
0 01
Βρείτε μας

Η Γαλλία νωρίτερα σήμερα επικαιροποίησε τα δεδομένα σε σχέση με τις μάσκες που ενδείκνυνται για την προστασία από τον κορονοϊό.

Η παγκόσμια κοινότητα θορυβήθηκε από την είδηση πως το Παρίσι κάλεσε τους Γάλλους να αποφεύγουν τις υφασμάτινες μάσκες, τονίζοντας ότι οι χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης είναι μια πιο ασφαλής επιλογή για την προστασία από την COVID-19.

Mε τη σειρά του, ο διευθυντής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε στο MEGA διευκρινίζοντας ποιες μάσκες πρέπει να επιλέγουν οι πολίτες για να είναι πλήρως προστατευμένοι από την πανδημία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ιατρικές μάσκες αυτές που έχουν φτιαχτεί για να προστατεύουν τον ασθενή και τον γιατρό είναι οι καταλληλότερες δυνατές» σημείωσε αρχικά για να προσθέσει πως υπάρχουν μάσκες «υψηλής προστασίας» που κρατούν το «95%-99% των μικρών σωματιδίων», ενώ οι χειρουργικές συγκρατούν το 50% και υφασμάτινες όταν είναι στεγνές συγκρατούν μικρότερο ποσοστό.

Οι υφασμάτινες μάσκες θα παραδοθούν στο τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Θεσσαλονίκη
© Φωτογραφία : «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»

«Είναι άλλο πράγμα η υφασμάτινη που αποτελείται από ένα ύφασμα μόνο και αν νοτίσει χάνει την αποτελεσματικότητά της κι άλλο η υφασμάτινη μάσκα που αποτελείται από τρία στρώματα διαφορετικά υφάσματα το καθένα, ώστε να έχουν διαφορετικές ιδιότητες που είναι πιο αποτελεσματική. Αν έχω τη δυνατότητα να αγοράζω χειρουργικές ή ακόμα καλύτερα μάσκες υψηλής προστασίας ακόμα καλύτερα» εξήγησε ο ειδικός.

Μάλιστα, συμβούλευσε τους πολίτες να έχουν μερικές υφασμάτινες μάσκες να τις πλένουν και όταν νοτίζουν να αντικαθίστανται ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις μάσκες με βαλβίδα.

«Κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιεί αυτές τις μάσκες για τον κορονοϊό, είναι μάσκες επαγγελματικές για τη σκόνη» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

 

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2885)
Tags:
υποχρεωτική χρήση μάσκας, χειρουργική μάσκα, μάσκα προστασίας, υφασμάτινη μάσκα, αυτοσχέδια μάσκα, μάσκα προσώπου, αρνητής μάσκας, μάσκες, μάσκα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK