11:21 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1565)
0 0 0
Βρείτε μας

Πότε ανοίγει η μετακίνηση εκτός νομού θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα καθώς σε ισχύ για ακόμη μια εβδομάδα παραμένει το lockdown.

Σε ισχύ για τουλάχιστον μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου, παραμένει η μετακίνηση εκτός νομού, όπως γνωστοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μάλιστα, στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας, δεν έγινε καμία αναφορά στα χιονοδρομικά που θα μπορούσαν να επιφέρουν ενδεχομένως μια άρση της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού.

Ο σχεδιασμός για μετακίνηση εκτός νομού

Σύμφωνα με το OPEN TV, το ζήτημα των χιονοδρομικών κέντρων θα επανεξεταστεί την 1η Φεβρουαρίου και πιο πιθανή ημερομηνία ανοίγματος εκτιμάται η 7η Φεβρουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, την άρση του περιορισμού των υπερτοπικών μετακινήσεων, θα κρίνει τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας.

Χιονοδρομικά κέντρα - Τι είπε ο Γεωργιάδης

Προ ημερών άλλωστε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοίγματος των χιονοδρομικών κέντρων.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι τα χιονοδρομικά κέντρα αποτελούν εποχικές επιχειρήσεις και αυτοί οι άνθρωποι αν δεν δουλέψουν τώρα, δεν θα το κάνουν κάποια άλλη περίοδο.

Επιπλέον σημείωσε ότι εάν ανοίξουν τα χιονοδρομικά, «προφανώς» για να γίνει αυτού του είδους χειμερινός τουρισμός, θα ανοίξουν και τα ξενοδοχεία.

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

Οι μετακινήσεις εκτός νομού απαγορεύονται με εξαιρέσεις όσους εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν.

Στην περίπτωση αυτή, αν ελεγχθούν από την Αστυνομία, θα πρέπει να επιδείξουν το Ε1 και το Ε9.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε σήμερα 22 Ιανουαρίου η ειδική πρόβλεψη για τους φοιτητές που σπουδάζουν και θέλουν να ξενοικιάσουν τα σπίτια τους.

«Οι φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο μετακίνησης συνολικής διάρκειας έως τριών ημερών (72 ωρών) με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου από το TAXIS» τόνισε ο υφυπουργός.

Τέλος, δικαίωμα μετακίνησης σε άλλο νομό έχουν, οι πολίτες για τους παρακάτω λόγους:

  • Υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Τελετής, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, και πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Επικοινωνίας γονέων με τα παιδιά τους, που αφορά διαζευγμένους ή εν διαστάσει γονείς.
  • Μετάβασης στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.
Θέμα:
Lockdown (1565)
Tags:
εξαιρέσεις, εξαίρεση, επαρχία, νομός, χωριό, χωριά, ταξίδι, lockdown, μετακινήσεις, μετακίνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK