04:40 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1627)
0 0 0
Βρείτε μας

Η μετακίνηση εκτός νομού συνεχίζει να απαγορεύεται στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για τη νόσο COVID-19 αν και προβλέπονται εξαιρέσεις.

Ένα από τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της νόσου COVID-19 που έχουν επιβληθεί, είναι και η απαγόρευση της μετακίνησης εκτός νομού, αλλά προβλέπονται και εξαιρέσεις. 

Οι εξαιρέσεις για τη μετακίνηση εκτός νομού

Υπάρχουν εξαιρέσεις στην απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, όπως για τους πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν.

Για να γίνει αυτή η μετακίνηση, όμως, θα πρέπει να επιδείξουν το Ε1 και το Ε9 σε περίπτωση ελέγχου από την Αστυνομία.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το δικαίωμα μετακίνησης εκτός νομού ισχύει για ακόμα πέντε λόγους:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.
Θέμα:
Lockdown (1627)
Tags:
μετακίνηση, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK