05:20 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας να έχει αλλάξει για ακόμα μια φορά, αλλάζουν και τα ωράρια των καταστημάτων από σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Με τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας να αλλάζει, αλλάζουν και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε κάθε περιοχή.

Στο πλαίσιο των αλλαγών αυτών, επηρεάζονται και τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων από σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, όπως άλλωστε ανακοινώθηκε κατά την τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.

Κατεβασμένα τα ρολά στα καταστήματα των περιοχών σε αυστηρό lockdown

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εφαρμόζονται περαιτέρω περιοριστικά μέτρα στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Αυτό σημαίνει πως σε αυτές τις περιοχές:

 • Αναστέλλεται πλήρως η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.
 • Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ με ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 17:00, καθώς επίσης και τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

Τι ισχύει για τις «κόκκινες» περιοχές

Όσον αφορά τις περιοχές αυξημένου κινδύνου ή τις «κόκκινες» περιοχές, (εκτός Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής) θα εφαρμοστούν τα εξής:

 • Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away γενικά (σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για καθημερινές και Σάββατα).
 • Λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστήματα προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού, click in shop, (σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για καθημερινές και Σάββατα).
 • Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.
 • Σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων ανοιχτά από τις 07:00 έως τις 17:00, όπως και τα φαρμακεία.

Να σημειωθεί πως στις «κόκκινες» περιοχές συμπεριλήφθηκαν επίσης και ο δήμος Εορδαίας, ο δήμος Θηβαίων, ο δήμος Τανάγρας, ο δήμος Σπάρτης, ο δήμος Ζακύνθου, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο δήμος Ρεθύμνης, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού, ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ο δήμος Τεμπών. 

Τι ισχύει για Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Για τις περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής από τις 6 Φεβρουαρίου έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται συγκεκριμένα μέτρα, που θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και τα οποία διαφέρουν από τις άλλες περιοχές.

Τα καταστήματα στις συγκεκριμένες περιοχές θα λειτουργήσουν ως εξής:

 • Το λιανεμπόριο θα λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ και μόνο.
 • Το Σάββατο τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
 • Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει μόνο με τη μέθοδο του click away. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.
 • Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
 • Η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).      
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, ωράριο σούπερ μάρκετ, ωράριο καταστημάτων, ωράριο, επιχειρήσεις, καταστήματα, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK