09:05 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1686)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε ποιες περιπτώσεις θα γίνονται οι δίκες και σε ποια δικαστήρια στην Αττική εν μέσω του lockdown. Οι «αστερίσκοι» που προβλέπονται.

Ποινικά και Πολιτικά δικαστήρια, οι Εισαγγελίες της Αττικής και ο Άρειος Πάγος, από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, έως την 28η Φεβρουαρίου 2021 αναμένεται να μείνουν προσωρινά κλειστά λόγω της COVID-19.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), δεν αποκλείεται το κλείσιμο να παραταθεί για μια ακόμη εβδομάδα.

Πάντως, από το lockdown φαίνεται πως «γλιτώνει» το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), τουλάχιστον προς το παρόν με βάση τα δεδομένα.

Επίσης, το lockdown εξαιρούνται και θα γίνονται οι δίκες για:

  • Αυτόφωρα πλημμελήματα.
  • Υποθέσεις που επέρχεται αποφυλάκιση του κατηγορούμενου λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης που είναι το 18μηνο και συμπληρώνεται την 31η Αυγούστου 2021.
  • Ποινικές δίκες για κακουργήματα και ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων συμπληρώνεται και οι κατηγορούμενοι θα αποφυλακίζονται.
  • Η δημοσίευση αποφάσεων.
«Η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών και των εισαγγελιών στα δικαστήρια αυτά, περιορίζεται στις αναγκαίες ενέργειες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων» τονίζεται χαρακτηριστικά.
Θέμα:
Lockdown (1686)
Tags:
Αθήνα, Αττική, ολικό lockdown, lockdown, ΣτΕ, Άρειος Πάγος, εκδίκαση, δίκη, δικαστήριο, δικαστήρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK