20:50 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η 12η Φεβρουαρίου 2021 είναι η 43η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μελετίου Αντιοχείας.

Την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021, που είναι η 43η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μελετίου Αντιοχείας.

Ακόμα, τιμάται η μνήμη του Αντωνίου Κωνσταντινουπόλεως, των Μαρτύρων Πρίμας, Αμπλία, Δατίβου, Πλωτίνου, Σατορνίνου, Φαβίου, Φήλικος και των συν αυτοίς, των Μαρτύρων Ιουλιανού και Μοδέστου, των Οσιομαρτύρων Λουκά και Νικολάου και των συν αυτοίς μαρτυρησάντων, του Οσιομάρτυρος Ιωάννου του Σιναΐτου, του Νεομάρτυρος Χρήστου Κηπουρού του εν Κωνσταντινουπόλει, της Οσίας Μαρίας της μετονομασθείσης Μαρίνος, των Οσίων Ευγενίου και Προχόρου του εκ Γεωργίας, του Οσίου Αλεξίου του Θαυματουργού Αρχιεπισκόπου Μόσχας, του Οσίου Μελετίου επισκόπου Χαρκώβ, του Ιερομάρτυρος Αλεξίου επισκόπου Βορονέζ, του Ιερομάρτυρος Μητροφάνους του εκ Ρωσίας, του Αγίου Βασιανού του Ούγκλιχ και του Σισινίου επισκόπου Θέου.

Επίσης, τιμώνται τα Εγκαίνια του ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου εις Πούσγην και η Σύναξη Υπεραγίας Θεοτόκου της Ιβηριτίσσης.

Όπως αναφέρει το eortologio.net, τη 12η Φεβρουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:

  • Μελέτιος, Μελέτης, Μελετία, Μελετούλα, Μελετίνα.
  • Πλωτίνος, Πλωτός, Πλωτίνη, Πλωτή, Πλωτίνα.

Τέλος, η 12η Φεβρουαρίου έχει ορισθεί ως Ημέρα της Ερυθράς Χειρός (από το σύμβολο της κόκκινης παλάμης που σημαίνει «STOP» στη στρατολόγηση παιδιών σε πολέμους).

Tags:
όνομα, ημερολόγιο, ποιοι γιορτάζουν σήμερα, θρησκευτική γιορτή, γιορτή, εορτολόγιο, εορτή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK