07:03 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σε 48ωρη απεργία προχωρά η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στις 23 και 24 Φεβρουαρίου. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα εκπρόσωποι 13 ναυτεργατικών σωματείων.

Απεργία στις 23 και 24 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) για όλες τις κατηγορίες πλοίων. 

Η Ένωση ζητά την κατάργηση του νόμου 4714/2020, ο οποίος ψηφίστηκε τον Ιούλιο και «επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία ενώ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος οι ρυθμίσεις αυτές να επεκταθούν σε όλους τους ναυτεργάτες και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων».

Tην κατάργηση του νόμου 4714 ζητούν οι εκπρόσωποι και των άλλων 12 ναυτεργατικών σωματείων, τα οποία αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση.

Εξάλλου, οι εκπρόσωποι και 13 ναυτεργατικών σωματείων θα πραγματοποιήσουν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα αναμένεται να ζητήσει τη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ και ο γ.γ. της Ομοσπονδίας των Ναυτικών Γιάννης Χαλάς.

Tags:
ΠΕΝΕΝ, απεργία, πλοία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK