20:24 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2862)
0 03
Βρείτε μας

Την ανάγκη της σωστής χρήσης της μάσκας για τη διασφάλισης της προστασίας μας, εξέφρασε για ακόμη μια φορά η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου έκρουσε και πάλι το «καμπανάκι» για τη σωστή χρήση της μάσκας, την ώρα που κάνουν την εμφάνισή τους νέα μεταλλαγμένα στελέχη της COVID-19 με αυξημένη μεταδοτικότητα.

Όπως υπογράμμισε η κα Παπαευαγγέλου, για ικανή προστασία απέναντι στον κορονοϊό, δύο άνθρωποι που έρχονται σε στενή επαφή, πρέπει απαραίτητα να φοράνε μάσκα.

Με την απλή χρήση μάσκας, η προστασία ανέρχεται στο 84,3%, ενώ με τη διπλή μάσκα η προστασία μπορεί να φτάσει μέχρι και το 96%.

Σε διευκρινίσεις για τη διπλή μάσκα, η καθηγήτρια εξήγησε πως εννοεί την ιατρική μάσκα με υφασμάτινη από πάνω, που θα περιλαμβάνει τρεις στρώσεις υφάσματος, αλλά και να μην υπάρχει κενό στο πλάι.

«Δεν αρκεί να φοράμε μάσκα, αλλά να τη φοράμε σωστά» επεσήμανε χαρακτηριστικά η κα Παπαευαγγέλου.

«Προστατέψτε τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κολλάμε από συγγενείς και φίλους, προσέξτε ποιους βάζετε στο σπίτι σας» σημείωσε, καταλήγοντας πως προς το παρόν οι οδηγίες για τη χρήση της μάσκας δεν έχουν αλλάξει, αλλά ομάδα της επιτροπής έχει αναλάβει και θα εισηγηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2862)
Tags:
διπλή μάσκα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκα προστασίας, υφασμάτινη μάσκα, αυτοσχέδια μάσκα, μάσκες, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK