08:12 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Λεπτομέρειες για το πώς θα μετακινούνται από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις των εργαζομένων προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, στη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως «επιστήμονες αυτοαπασχολούμενοι με επαγγελματική ταυτότητα, εκδιδόμενη από επαγγελματικό σύλλογο με τη μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου όπως Δικηγορικοί Σύλλογοι, Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ιατρικοί Σύλλογοι δεν απαιτείται προς πιστοποίηση της ιδιότητας τους να φέρουν την απαιτούμενη εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικών προσώπων και επιχειρηματικής δραστηριότητας, εφόσον επιδεικνύουν την σε ισχύ επαγγελματική ταυτότητα του Συλλόγου τους».

Για τις μετακινήσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όσοι είναι σε αναστολή ή τηλεργασία δεν θα λαμβάνουν βεβαιώσεις μετακίνησης από εργοδότη είτε από την «ΕΡΓΑΝΗ» είτε από τη forma.gov.gr, ενώ οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας θα πραγματοποιούνται με βάση την προδήλωση στην «ΕΡΓΑΝΗ».

Ακόμη, τόνισε πως οι δηλώσεις στην «ΕΡΓΑΝΗ» θα πρέπει να αφορούν αποκλειστικά το νόμιμο δηλωθέν ωράριο εργασίας των εργαζομένων.

Παράλληλα, οι άδειες μετακίνησης για εργαζόμενους σε καθεστώς τηλεργασίας και αναστολής εργασίας, παύουν να ισχύουν, και θα μπορούν να μετακινούνται μόνο με την αποστολή SMS στο 13033 για τους έξι γνωστούς λόγους.

Επίσης, το δημόσιο, θα πρέπει να λειτουργεί μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό, ενώ οι βεβαιώσεις των εργαζομένων θα πρέπει να φέρουν την στρογγυλή σφραγίδα της υπηρεσίας «με την φροντίδα των οικείων διευθύνσεων προσωπικού».

Τέλος, όσον αφορά τη μετακίνηση των δημοσιογράφων για επαγγελματικούς λόγους, αυτή εξακολουθεί να πραγματοποιείται με τον τρόπο που ίσχυε μέχρι τώρα.

Tags:
βεβαίωση μετακίνησης, βεβαίωση, ΕΡΓΑΝΗ, επιχειρήσεις, Δημόσιο, μετακινήσεις, μετακίνηση, βεβαίωση εργαζομένου, εργαζόμενοι, εργαζόμενος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK