07:30 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1631)
0 0 0
Βρείτε μας

Με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 έχει επιβληθεί απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, με συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Στα μέτρα προστασίας για τη νόσο COVID-19 περιλαμβάνεται η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, εν μέσω αυστηροποιημένου lockdown, παρ' όλα αυτά προβλέπονται συγκεκριμένες εξαιρέσεις, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις. 

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

Ακόμα και για το μέτρο της απαγόρευσης της μετακίνησης εκτός νομού, εν μέσω του αυστηροποιημένου lockdown, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις και αυτές είναι έξι.

Οι εξαιρέσεις είναι οι εξής:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν, με απαραίτητη την επίδειξη Ε1 και Ε9 σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.
Θέμα:
Lockdown (1631)
Tags:
βεβαίωση, μετακίνηση, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK