11:37 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η 14η Φεβρουαρίου 2021 είναι η 45η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Ουαλεντίνου Ιερομάρτυρος και Ουαλεντίνου επισκόπου.

Την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, που είναι η 45η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Ουαλεντίνου Ιερομάρτυρος και Ουαλεντίνου επισκόπου.

Ακόμα, τιμάται η μνήμη των Οσίων Αυξεντίου του εν των Όρει, Αυξεντίου του εν Κατιρλίω Μικράς Ασίας, Ισαακίου του εγκλείστου, Αβραάμ Μάρωνος, των Ιερομαρτύρων Φιλήμονος και Φιλίππου επισκόπων Γάζης, του Ιερομάρτυρος Αγάθωνος, του Οσιομάρτυρος Νικολάου του εκ Τραπεζούντος, του Οσίου Ιλαρίωνος του Ιβηρίτου, των Μαρτύρων Πρόκλου, Απολλωνίου και Εφηβίου, των Μαρτύρων Βασσίου, Αντωνίου και Πρωτολίκου και των Νεομαρτύρων Νικολάου του Κορινθίου, Δαμιανού οσίου του νέου, κτίτορος της εν Δημητριάδι (Κισσάβω) ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου και Γεωργίου ράπτου του εκ Μυτιλήνης.

Επίσης, τιμάται η Μετακομιδή των ιερών λειψάνων Μιχαήλ του πρίγκηπος και Θεοδώρου των εκ Ρωσίας.

Όπως αναφέρει το eortologio.net, τη 14η Φεβρουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:

  • Βαλεντίνος, Βαλεντίων, Βαλεντίνο, Ντίνος, Βαλεντίνη, Βαλεντίνα, Ντίνα.
  • Χλόη.

Τέλος, η 14η Φεβρουαρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου και Διεθνής Ημέρα Προσευχής για τους Πάσχοντες από Αυτισμό.

Tags:
ποιοι γιορτάζουν σήμερα, θρησκευτική γιορτή, γιορτή, όνομα, ημερολόγιο, εορτολόγιο, εορτή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK