17:28 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1566)
0 0 0
Βρείτε μας

Ανοιχτά θα είναι τα ανθοπωλεία εκτάκτως την Κυριακή (14/02), λόγω της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από την Τετάρτη (10/02), παρά το αυστηροποιημένο lockdown για τη νόσο COVID-19, οπότε απαιτείται ή η αποστολή δωρεάν SMS στο 13033 ή η συμπλήρωση των σχετικών εντύπων.

Μπορεί να ισχύουν αυστηροποιημένα μέτρα προστασίας για τη νόσο COVID-19, αλλά όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση, την Τετάρτη (10/02), τα ανθοπωλεία θα είναι ανοιχτά -εκτάκτως- την Κυριακή (14/02) λόγω της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. 

Ο κωδικός για τα ανθοπωλεία

Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των ανθοπωλείων παρείχε, την Τετάρτη (10/02), ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε ο Σταμπουλίδης, τα ανθοπωλεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά στις 13 και 14 Φεβρουαρίου, αλλά μόνο για αυτό το Σαββατοκύριακο, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι 09:00 με 17:00.

Ακόμα, σημείωσε πως οι καταναλωτές θα μπορούν να μεταβούν στα ανθοπωλεία, αποκλειστικά ύστερα από ραντεβού, είτε με τη μέθοδο του click in shop, είτε του click away, χρησιμοποιώντας τον κωδικό «2».

Έτσι, εκτός από τα σχετικά έντυπα, οι πολίτες μπορούν να στείλουν δωρεάν SMS στο 13033 με την εξής μορφή:

2 [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Ποιοι κωδικοί ισχύουν

Oι κωδικοί που ισχύουν για τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο.

Αυτοί είναι οι εξής:

  • Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται ύστερα από σχετική επικοινωνία.
  • Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλείο), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία (π.χ. εφορία) ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Θέμα:
Lockdown (1566)
Tags:
ανθοπωλεία, βεβαίωση μετακίνησης, μετακίνηση, 13033, SMS, lockdown, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK