23:58 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1556)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε καθεστώς αυστηροποιημένου lockdown για τη νόσο COVID-19 βρίσκεται η Αττική από την Πέμπτη (11/02) και δόθηκαν εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το τι ισχύει με τον κωδικό μετακίνησης 6.

Οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται, εν μέσω αυστηροποιημένου lockdown για τη νόσο COVID-19 στην Αττική, είτε με αποστολή δωρεάν SMS στο 13033 είτε με τα σχετικά έντυπα. 

Συγκεκριμένα, διευκρινίσεις για το τι ισχύει σχετικά με τη μετακίνηση και τον κωδικό 6 στην Αττική, στο πλαίσιο του νέου lockdown για τη νόσο COVID-19, έδωσε την Πέμπτη (11/02) ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. 

«Η Περιφέρεια Αττικής είναι ενιαία οντότητα και προφανώς ο καθένας μπορεί να μετακινηθεί για τους λόγους που επιτρέπεται από δήμο σε δήμο».

Αναφερόμενος ειδικότερα στον κωδικό 6, που σχετίζεται με την άθληση και τη βόλτα κατοικίδιου ζώου, σημείωσε πως «δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός».

Για τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο και τον κωδικό 6, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή υποστήριξε:

«Συστήνουμε μετακινήσεις, με τον κωδικό 6, με μέτρο και κοντά στον τόπο κατοικίας, αλλά δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης».

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική, η απαγόρευση κυκλοφορίας διαρκεί τις καθημερινές από τις 21:00 έως τις 05:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 έως τις 05:00, με εξαιρέσεις για λόγους εργασίας/υγείας και βόλτα με κατοικίδιο ζώο κοντά στην κατοικία.

Θέμα:
Lockdown (1556)
Tags:
Αττική, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, lockdown, βεβαίωση μετακίνησης, μετακίνηση, 13033, SMS
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK