20:21 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Νέα έντυπα μετακίνησης για τους εργαζόμενους θα ισχύουν από τη Δευτέρα (15/02), ωστόσο δίνεται μεταβατικό διάστημα εφαρμογής και χρήσης της νέας βεβαίωσης μέχρι την Τετάρτη.

Σε περαιτέρω διευκρινίσεις για τις βεβαιώσεις κίνησης των εργαζομένων που θα ισχύουν από τη Δευτέρα (15/02), προχώρησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση κατά την οποία η εξ αποστάσεως εργασία παρέχεται εκ περιτροπής, ο εργοδότης πρέπει να παρέχει στον εργαζόμενο απόσπασμα του ειδικού σκοπού εντύπου Ε4.1, ενώ σε περίπτωση κατά την οποία η εργασία παρέχεται με κυλιόμενο ωράριο, ο εργοδότης δύναται να εφοδιάζει τον εργαζόμενο με απόσπασμα του καταχωρισμένου στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» προγράμματος εργασίας.

Παράλληλα, για τους εργαζόμενους οι οποίοι αμείβονται και ασφαλίζονται με εργόσημο, από τη Δευτέρα, τίθεται σε εφαρμογή νέο έντυπο «βεβαίωση κίνησης εργαζομένου με εργόσημο».

Το έντυπο αυτό εκδίδεται, μέσω του ιστότοπου forma.gov.gr, ενώ η βεβαίωση αυτή χορηγείται από τον εργοδότη στον εργαζόμενο για τη μετάβασή του από και προς την εργασία.

Τέλος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, δίνεται μεταβατικό διάστημα εφαρμογής και χρήσης της νέας βεβαίωσης, μέχρι την Τετάρτη (17/02) και ώρα 06:00.

Από το πρωί, έτσι, της Δευτέρας (06:00) έως τις 05:59 της Τετάρτης (17/02), οι εργαζόμενοι θα μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους με τα παλαιά έντυπα κυκλοφορίας εργαζομένου.

Tags:
lockdown, καραντίνα, ΕΡΓΑΝΗ, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, βεβαίωση μετακίνησης, βεβαίωση εργαζομένου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK