10:22 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1588)
0 0 0
Βρείτε μας

Με το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παραμένουν και οι περιορισμοί για τις μετακινήσεις των πολιτών εκτός των σπιτιών τους.

Με τους αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις να συνεχίζονται, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού, οι πολίτες καλούνται να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την απαραίτητη διαδικασία ώστε να βγουν από τις οικίες τους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν αλλά και για να αποφύγουν την επιβολή προστίμου.

Για αυτό τον λόγο, συνεχίζεται η αποστολή του απαραίτητου SMS στον ειδικό αριθμό 13033 για τις μετακινήσεις που επιτρέπουν οι αρχές και καθορίζονται από τους έξι αριθμούς-κωδικούς.

Η μετάβαση σε ΑΤΜ τράπεζας

Όσοι πολίτες επιθυμούν να μεταβούν σε ΑΤΜ τράπεζας, από τη στιγμή που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικώς τη συναλλαγή τους, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό 3 στο SMS που θα στείλουν με τα προσωπικά τους στοιχεία στον αριθμό 13033.

Ο κωδικός 3 συμπίπτει με την κατηγορία «Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή».

Μετάβαση σε φαρμακείο

Όσον αφορά τους πολίτες που θελήσουν να μεταβούν σε φαρμακείο, για τη συγκεκριμένη μετακίνηση θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό 1. Η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά σε «Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία».

Οι κωδικοί μετακίνησης

Σύμφωνα με τις αρχές, οι κωδικοί που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους είναι έξι (6) και αφορούν τις εξής κατηγορίες:

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, όπως είναι το συνεργείο, ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.

Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Για να είναι έγκυρο το μήνυμα πρέπει να έχει την εξής μορφή:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός).

Θέμα:
Lockdown (1588)
Tags:
τράπεζα, φαρμακείο, μέτρα προστασίας, πανδημία, κορονοϊός, SMS, 13033, μετακινήσεις, μετακίνηση, απαγόρευση κυκλοφορίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK