07:32 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1540)
0 02
Βρείτε μας

Για την πορεία του εμβολιασμού των Ελλήνων πολιτών κατά του κορονοϊού, μίλησε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στη σημερινή ενημέρωση για την εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα, τόνισε πως έχουμε ξεπεράσει τις 550.000 εμβολιασμούς και σήμερα έγιναν ακόμη 25.000 -ρεκόρ ημέρας- παρά τις δυσκολίες λόγω των ακραίων συνθηκών από την κακοκαιρία «Μήδεια».

Όσοι πολίτες δεν προσήλθαν για πρώτη δόση θα πρέπει να επαναπρογραμματίσουν τα ραντεβού -δεν θα ισχύει το διάστημα της ποινής- και όσοι δεν ήρθαν για τη δεύτερη δόση «ανάλογα με τον αριθμό των ακυρώσεων και των μη προσελεύσεων, θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες τι θα γίνει».

Στα δύο mega εμβολιαστικά κέντρα -στην Αθήνα έγιναν πάνω από 1.400 εμβολιασμοί και στη Θεσσαλονίκη 600- αναμένεται να μπορούν να γίνουν μέχρι και 5.500 ημερησίως στο καθένα.

Για την προτεραιοποίηση των πολιτών στους εμβολιασμούς, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις από χώρα σε χώρα, όπως, π.χ., έγινε με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το νέο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, EpiVacCorona
© Φωτογραφία : Rospotrebnadzor (Οργανισμός Παρατήρησης της Δημόσιας Υγείας στη Ρωσία)

Οι δύο μεγάλες κατηγορίες αφορά πρώτον τα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, δηλαδή όσα προηγούνται μετά τον εμβολιασμό των 75-79 και αφορά όλες τις ηλικίες: μεταμοσχευμένοι άνθρωποι σε χρόνια αιμοκάθαρση, υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, κυστική ίνωση, σοβαρά νοσήματα του αναπνευστικού, σοβαρή υπατική νόσο και ανοσοκατασταλμένοι.

Η δεύτερη κατηγορία, αφορά την ευρεία ηλικιακή ομάδα 18-59 ετών, που πάσχουν από νοσήματα, που περιέγραψε νωρίτερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

«Δώδεκα μήνες τώρα κάναμε υπομονή, ο εμβολιασμός είναι η διέξοδος, η λύση, η ελευθερία, είναι εδώ και αισιοδοξούμε πως το επόμενο διάστημα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1540)
Tags:
ραντεβού, COVID-19, κορονοϊός, πιστοποιητικό εμβολιασμού, πλατφόρμα εμβολιασμού, εμβολιασμός, εμβόλιο, εμβόλια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK