09:27 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1587)
0 0 0
Βρείτε μας

Για την ομαλή εισαγωγή των νέων βεβαιώσεων μετακίνησης εργαζομένων ορίζεται μεταβατική περίοδος από σήμερα, Δευτέρα, έως το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου.

«Πρεμιέρα» έκαναν σήμερα, Δευτέρα, τα νέα έντυπα «Βεβαίωσης Κίνησης Εργαζομένων» για τις μετακινήσεις τους, εν μέσω του νέου lockdown.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του Υπουργείου Εργασίας, με το νέο έντυπο μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ή από τον ιστότοπο https://forma.gov.gr μπορούν να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες.

Βεβαίωση μετακίνησης αυτοαπασχολούμενου
© Φωτογραφία : υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Βεβαίωση μετακίνησης αυτοαπασχολούμενου
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει υποχρεωτικά το έντυπο να συνοδεύεται από τη φορολογική ταυτότητά τους, η οποία παρέχεται μέσω του TAXISNET (στοιχεία Μητρώου Φυσικού Προσώπου και Επιχειρηματικής Δραστηριότητας).

Βεβαίωση κίνησης ελεύθερου επαγγελματία
© Φωτογραφία : Υπουργείο Εργασίας
Βεβαίωση κίνησης ελεύθερου επαγγελματία
Επίσης, με νέο έντυπο μέσω του ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» μπορούν να μετακινούνται τα μέλη οργάνου διοίκησης, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης της επιχείρησης που μετέχουν.

Βεβαίωση κίνησης μέλους διοίκησης
Υπουργείο Εργασίας
Βεβαίωση κίνησης μέλους διοίκησης
Επίσης, επισημαίνεται πως για την ομαλή μετάβαση στα νέα έντυπα Βεβαίωσης Κίνησης του Εργαζόμενου δίνεται «περίοδος χάριτος» μέχρι και την 17/2/2021 και ώρα 06:00.

Δηλαδή, από 15/2/2021 και ώρα 06:00 έως και 17/2/2021 και ώρα 05:59, οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους με τα παλαιά έντυπα φόρμες-άδειες κυκλοφορίας εργαζομένου.

Θέμα:
Lockdown (1587)
Tags:
μετακινήσεις, μετακίνηση, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, βεβαίωση εργαζομένου, βεβαίωση μετακίνησης, βεβαίωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK