01:33 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μετ’ εμποδίων θα γίνουν και αύριο, Τετάρτη, τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εξαιτίας της κακοκαιρίας Μήδεια.

Προσπάθειες για να αποκατασταθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ και να εξομαλυνθεί η εξυπηρέτηση του κοινού βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο, λόγω της κακοκαιρίας Μήδεια θα υπάρξουν προβλήματα στις συγκοινωνίες και την Τετάρτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε και αύριο 17/2 να λειτουργήσει το τμήμα της γραμμής 1 (ΗΣΑΠ) του μετρό Πειραιάς – Ν. Ιωνία και ταυτόχρονα να τεθεί σε λειτουργία και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Κηφισιά, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό. 

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά, όπως και σήμερα, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Δρομολόγια θα διεξάγονται επίσης σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ.

Σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ τα δρομολόγια θα αρχίσουν μετά τις 07:00 ενώ θα εκτελούνται μόνο όσα επιτρέπεται λόγω των χιονοπτώσεων και της εμφάνισης του παγετού που αναμένεται το πρωί.

Προτεραιότητα θα δοθεί αύριο στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες, ενώ παράλληλα θα καταβάλλονται προσπάθειες για να κυκλοφορήσουν οχήματα στους κεντρικούς άξονες των βορείων, νοτίων και δυτικών προαστίων. 

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας καθιστούν πολύ δύσκολη αύριο την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας. Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων στις συγκεκριμένες γραμμές.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων σε όλο το δίκτυο.

Tags:
τρόλεϊ, λεωφορεία, ΗΣΑΠ, Μετρό, ΜΜΜ, παγετός, χιόνια, κακοκαιρία Μήδεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK