07:12 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1600)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία έφεραν παράταση στη μεταβατική περίοδο για τη χρήση των νέων εντύπων μετακίνησης των εργαζομένων.

Με τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια» να αναγκάζει τις αρχές να παρατείνουν και άλλο τη μεταβατική περίοδο που αφορά στη χρήση των νέων εντύπων για τη μετακίνηση των εργαζομένων, η μετακίνηση με τα παλαιά έντυπα επιτρέπεται μέχρι τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου.

Οι νέες βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζόμενου

Υπενθυμίζεται ότι πλέον οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα νέα έντυπα μετακίνησης, ώστε να μπορούν να μεταβούν ή να επιστρέψουν από τις εργασίες τους, στο πλαίσιο των μέτρων του lockdown. Οπότε από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, οι αρχές θα αναγνωρίζουν μόνο τα νέα έντυπα.

Όσοι πολίτες δεν θα είναι προμηθευμένοι με αυτά, θα αναγκαστούν να πληρώσουν το προβλεπόμενο πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης.

Υπάρχουν δύο τρόποι που ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει τις συγκεκριμένες βεβαιώσεις:

  • Ηλεκτρονικά από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» https://eservices.yeka.gr/ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Από το https://forma.gov.gr, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης – αίτησης του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση/εργοδότη.
Βεβαίωση μετακίνησης εργαζομένων
© Φωτογραφία : υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Βεβαίωση μετακίνησης εργαζομένων

Οι δύο παραπάνω τρόποι για την απόκτηση των νέων εγγράφων ισχύουν και για αυτοαπασχολούμενους χωρίς εργοδότη, ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, που θα πρέπει υποχρεωτικά το έντυπο να συνοδεύεται από τη φορολογική ταυτότητά τους, η οποία παρέχεται μέσω του TAXISNET (στοιχεία Μητρώου Φυσικού Προσώπου και Επιχειρηματικής Δραστηριότητας).

Βεβαίωση μετακίνησης αυτοαπασχολούμενου
© Φωτογραφία : υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Βεβαίωση μετακίνησης αυτοαπασχολούμενου

Τέλος, με νέο έντυπο μέσω του ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» θα μπορούν επίσης να μετακινούνται τα μέλη οργάνου διοίκησης, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης της επιχείρησης που μετέχουν.

Βεβαίωση κίνησης μέλους διοίκησης
Υπουργείο Εργασίας
Βεβαίωση κίνησης μέλους διοίκησης
Θέμα:
Lockdown (1600)
Tags:
Υπουργείο Εργασίας, ΕΡΓΑΝΗ, βεβαίωση μετακίνησης, μετακίνηση, βεβαίωση εργαζομένου, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, επιχειρήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK