09:37 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1539)
0 0 0
Βρείτε μας

Η μετακίνηση εκτός νομού παραμένει σε ισχύ για τους πολίτες εν μέσω πανδημίας με συγκεκριμένες εξαιρέσεις που επιτρέπουν την έξοδο από τον νομό κατοικίας.

Παραμένει η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού εν μέσω σκληρού lockdown στις περισσότερες περιοχές της χώρας όπως ακριβώς επιτάσσει το σχέδιο αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως είχε κάνει γνωστό προ ολίγων ημερών ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τίθεται ξανά σε ισχύ η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός από εξαιρέσεις που ορίζονται για τις υπερτοπικές μετακινήσεις.

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

Σύμφωνα με όσα ορίζει η ΓΓΠΠ, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται στις εξής περιπτώσεις:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν, με απαραίτητη την επίδειξη Ε1 και Ε9 σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων και πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

Επίσης:

  • Εφάπαξ μετάβαση φοιτητή ή σπουδαστή από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει η σχολή του, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.
  • Εφάπαξ μετάβαση μαθητή ή εξεταζόμενου από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων.
  • Μια μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο φοιτητής σπουδάζει και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός 72 ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό. Σε αυτή την κατηγορία, ο φοιτητής μπορεί να συνοδεύεται από ακόμη ένα άτομο και απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.
Θέμα:
Lockdown (1539)
Tags:
κηδεία, γονείς, βεβαίωση εργαζομένου, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, φοιτητές, φοιτητής, κορονοϊός, ολικό lockdown, lockdown, νομός, μετακίνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK