12:05 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1569)
0 10
Βρείτε μας

Η Αττική βρίσκεται σε καθεστώς αυστηροποιημένου lockdown για τη νόσο COVID-19 και η κυβέρνηση έχει δώσει διευκρινίσεις για το τι ισχύει για τη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο και για την άθληση (κωδικός 6).

Με ένα δωρεάν SMS στο 13033 ή με τα σχετικά έντυπα εγκρίνεται η κατ' εξαίρεση μετακίνηση των πολιτών εν μέσω αυστηροποιημένου lockdown για τη νόσο COVID-19. 

Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, έχει δώσει διευκρινίσεις για το ισχύει αναφορικά με τη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο και την άθληση (κωδικός 6).

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος έχει δηλώσει στην ΕΡΤ την Πέμπτη (11/02):

«Η Περιφέρεια Αττικής είναι ενιαία οντότητα και προφανώς ο καθένας μπορεί να μετακινηθεί για τους λόγους που επιτρέπεται από δήμο σε δήμο».

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στον κωδικό 6 που σχετίζεται με την άθληση και τη βόλτα κατοικίδιου ζώου σημείωσε πως «δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός».

Για τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο και τον κωδικό 6, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή υποστήριξε:

«Συστήνουμε μετακινήσεις, με τον κωδικό 6, με μέτρο και κοντά στον τόπο κατοικίας, αλλά δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης».
Θέμα:
Lockdown (1569)
Tags:
13033, βεβαίωση μετακίνησης, μετακίνηση, SMS, lockdown, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK