01:30 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1660)
0 0 0
Βρείτε μας

Μπορεί τα έντυπα για τη μετάβαση από και προς την εργασία των πολιτών να άλλαξαν, αλλά οι έξι κωδικοί για τις μετακινήσεις τους μέσω SMS στο 13033 παραμένουν.

Μπορεί οι κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών προς και από την εργασία τους να έχουν αλλάξει, αφού θα πρέπει να φέρουν τα νέα απαραίτητα έντυπα, η μετακίνηση όμως μέσω των μηνυμάτων SMS στον ειδικό αριθμό 13033 συνεχίζουν να ισχύουν.

Έτσι, όσοι πολίτες επιθυμούν να μεταβούν σε φαρμακείο, θα συνεχίσουν να στέλνουν τον αριθμό 1 στο 13033, που αντιστοιχεί στον κωδικό για «Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται ύστερα από σχετική επικοινωνία».

Την ίδια ώρα, όσον αφορά στο ωράριο των φαρμακείων, πηγές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκαναν γνωστό στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων το εξής:

«Προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των πολιτών γνωρίζουμε ότι το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και πρατήριων καυσίμων ισχύει όπως προβλέπεται από τις ειδικότερες διατάξεις που ρυθμίζουν τη λειτουργία τους και δεν επηρεάζεται από την απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει ανά περιοχή».

Οι έξι κωδικοί μετακίνησης

Όπως έχει ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, οι έξι κωδικοί που πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολίτες στα SMS τους προς τον αριθμό 13033 για τις μετακινήσεις τους, κατά τις ώρες που επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, είναι οι εξής:

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται ύστερα από σχετική επικοινωνία.

Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλείο), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία (π.χ. εφορία) ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.

Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Το SMS που αποστέλλεται στο 13033, για να είναι έγκυρο, πρέπει να έχει την κάτωθι μορφή:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός).

Θέμα:
Lockdown (1660)
Tags:
13033, SMS, κορονοϊός, πανδημία, lockdown, φαρμακείο, βεβαίωση μετακίνησης, μετακινήσεις, μετακίνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK