09:58 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1534)
0 0 0
Βρείτε μας

Η επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό των πολιτών κατά του κορονοϊού συνεχίζεται και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πώς να κλείσουν το απαραίτητο ραντεβού.

Με την επιχείρηση «Ελευθερία», δηλαδή τη διαδικασία που έχουν οργανώσει οι αρχές για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας κατά του κορονοϊού να συνεχίζεται, ύστερα και από τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν κατά τις ημέρες που περιοχές της χώρας είχαν παραλύσει εξαιτίας της κακοκαιρίας, οι πολίτες συνεχίζουν πλέον απρόσκοπτα να μπορούν να εμβολιαστούν.

Έτσι, ακολουθούν οι διαδικασίες μέσω των οποίων μπορούν να οριστούν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών, αφού μπορούν να το κάνουν με παραπάνω από έναν τρόπους.

Πώς κλείνουμε ραντεβού για εμβόλιο

Όσοι πολίτες επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, μπορούν να το κάνουν με τέσσερις τρόπους.

Οι τρόποι αυτοί είναι:

  • Μετάβαση σε κάποιο φαρμακείo το οποίο θα τους βοηθήσει να κλείσουν το ραντεβού.
  • Μετάβαση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου και ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να το κάνει με μια υπεύθυνη δήλωση.
  • Μέσω άυλης συνταγογράφησης και εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034. 
  • Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Πώς κλείνουμε ραντεβού από το emvolio.gov.gr

Ακόμα ένας τρόπος για τους πολίτες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, είναι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας σημειώνεται ότι δίνεται και η δυνατότητα τροποποίησης ενός κανονισμένου ραντεβού, ενώ σε φαρμακεία και ΚΕΠ αρκεί μόνο ο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα για το κλείσιμο του ραντεβού.

Μπαίνοντας στη διεύθυνση emvolio.gov.gr, όπου ελέγχεται η προτεραιοποίηση, αφού ο πολίτης βάλει τους κωδικούς TAXISnet και τον ΑΜΚΑ, μπορεί να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο, ημέρα και ώρα, ενώ ακολούθως καλείται να επιβεβαιώσει τα ραντεβού.

Όταν έχει κλειστεί το ραντεβού, ο πολίτης θα λάβει έναν μοναδικό κωδικό-αριθμό και ένα QR Code, τον οποίο θα πρέπει να έχει μαζί του την ημέρα που θα κάνει ο πολίτης το εμβόλιο. Επίσης, μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1534)
Tags:
φαρμακείο, ΚΕΠ, COVID-19, πανδημία, ραντεβού, εμβόλιο, εμβόλια, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK