01:50 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Infographics

Οι προκάτοχοι του Ζαμπιβάκα: Η εξέλιξη των μασκότ στα Παγκόσμια Κύπελλα

Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας
Οι προκάτοχοι του Ζαμπιβάκα: Η εξέλιξη των μασκότ στα Παγκόσμια Κύπελλα

Το Sputnik παρουσιάζει την εξέλιξη των μασκότ στα Παγκόσμια Κύπελλα και καλεί τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς, αλλά και όσους αγαπούν την ιστορία, σε ένα «ταξίδι» στις χώρες που ανέλαβαν να διοργανώσουν τον κορυφαίο ποδοσφαιρικό θεσμό.

Οι διοργανώτριες χώρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA έχουν παρουσιάσει πλήθος μασκότ για τον ποδοσφαιρικό θεσμό. Οι περισσότερες επέλεξαν ως μασκότ ένα ζώο που συμβολίζει τον χαρακτήρα της χώρας που φιλοξενεί τον θεσμό. Άλλες επέλεξαν να κινηθούν διαφορετικά, χρησιμοποιώντας είτε κάποιο συμβολικό πρόσωπο, είτε ακόμη και κάποιο αντικείμενο.

Το Sputnik σάς «ξεναγεί» στην εξέλιξη των μασκότ: από τον Γουίλι, το λιοντάρι της Αγγλίας, που ήταν και η πρώτη μασκότ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μέχρι τον Ζαμπιβάκα που επέλεξε η Ρωσία για τη φετινή διοργάνωση.

Η περιήγηση στις μασκότ είναι ένα ταξίδι σε όλες τις χώρες που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση και μπορεί να ενθουσιάσει τόσο τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς, όσο και όσους αγαπούν τα ταξίδια και την ιστορία ξένων και μακρινών χωρών.

Tags:
Μουντιάλ 2018, Παγκόσμιο Κύπελλο 2018
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ INFOGRAPHICS