17:39 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
Infographics

Έρευνα του Sputnik: Τι πιστεύουν για την Κριμαία Ευρωπαίοι και Αμερικανοί;

Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας
Έρευνα του Sputnik
© Sputnik /

Πολίτες από Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και ΗΠΑ κλήθηκαν να απαντήσουν εάν θεωρούν ότι η Κριμαία αποτελεί μέρος της Ρωσίας, στο πλαίσιο δημοσκόπησης για λογαριασμό του Sputnik.

Δημοσκόπηση που διενήργησε η γαλλική IFop για λογαριασμό του Sputnik την εικόνα που έχουν οι πολίτες σε Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, αλλά και ΗΠΑ σχετικά με την Κριμαία.

Συνολικά, 4.010 άτομα άνω των 18 ετών κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα εάν η Κριμαία είναι μέρος της Ρωσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξήχθη τον Απρίλιο του 2019.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο Γερμανών, Γάλλων και Βρετανών θεωρούν ότι η Κριμαία είναι μέρος της Ρωσίας, ενώ αντίστοιχο ποσοστό πιστεύει το αντίθετο.

Το ίδιο συμβαίνει και στις ΗΠΑ, όπου το 27% πιστεύει ότι η Κριμαία αποτελεί μέρος της Ρωσίας, ενώ αντίθετη γνώμη έχει επίσης το 27%. Η πλειοψηφία των Αμερικανών (46%), ωστόσο, απαντά ότι δεν γνωρίζει!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άποψη πως «η Κριμαία δεν είναι μέρος της Ρωσίας» φαίνεται να συγκεντρώνει ελαφρύ προβάδισμα μονάχα στη Γερμανία (44% έναντι 38% που πιστεύει ότι αποτελεί μέρος της Ρωσίας).

Στη Γαλλία, από την άλλη, η άποψη αυτή φαίνεται πως χάνει έδαφος, διότι πριν τρία χρόνια, τον Μάρτιο του 2016, το 45% των Γάλλων δεν θεωρούσαν ότι η Κριμαία είναι μέρος της Ρωσίας, με το ποσοστό να υποχωρεί πλέον στο 34%.

Ενδιαφέροντα στατιστικά που προέκυψαν από την έρευνα σε Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ, είναι ότι οι άντρες τείνουν συχνότερα από τις γυναίκες να θεωρούν ότι η Κριμαία αποτελεί μέρος της Ρωσίας. Η ίδια τάση παρατηρήθηκε και από άτομα μεγαλύτερα σε ηλικία, έναντι όσων είναι κάτω των 35. Το ίδιο και μεταξύ των ατόμων με υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης: Άτομα με τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να θεωρούν ότι η Κριμαία είναι μέρος της Ρωσίας σε αντίθεση με άτομα χαμηλότερης εκπαίδευσης.

Ας σημειωθεί ότι στη Γερμανία προέκυψαν τα ακριβώς αντίθετα ευρήματα από τα παραπάνω.

Tags:
έρευνα, δημοσκόπηση, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Κριμαία, Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ INFOGRAPHICS