05:40 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
Infographics

Τι λένε οι Γάλλοι, Αμερικανοί και άλλοι για τον φόρο σε Facebook, Google, Amazon και Apple

Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας
Δημοσκόπηση Sputnik: Θα πρέπει να υπόκεινται σε πρόσθετο φόρο εταιρείες, όπως Facebook, Google και Amazon;
© Sputnik /

Γάλλοι, Γερμανοί και Βρετανοί φαίνεται πως συμφωνούν με την επιβολή ενός πρόσθετου φόρου σε εταιρείες όπως το Facebook, την Google, την Amazon και την Apple. Υπέρ και σχεδόν ένας στους δύο Αμερικανούς. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Sputnik.

Ήδη από τα τέλη του 2018, έχει καταστεί σαφής η πρόθεση της Γαλλίας να επιβάλει φόρο σε αμερικανικούς «κολοσσούς», όπως την Google, το Facebook, την Amazon και την Apple. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην επιβολή «ψηφιακού φόρου» προχωράει η Γαλλία, αγνοώντας τις ΗΠΑ

Τον Απρίλιο, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ, διεμήνυσε την προσήλωση της χώρας σε αυτά τα σχέδια.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον φόρο στις μεγαλύτερες ψηφιακές εταιρείες, προκειμένου να επιφέρουμε περισσότερη δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα στο διεθνές σύστημα φορολόγησης», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. 

Ο εν λόγω φόρος, γνωστός και ως GAFA (από τα ακρώνυμα Google, Apple, Facebook και Amazon) βάζει στο «στόχαστρο» τις ψηφιακές εταιρείες με παγκόσμια έσοδα άνω των 750 εκατ. ευρώ και έσοδα τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ στη Γαλλία. 

Τι γνώμη έχουν, όμως, οι πολίτες της Γαλλίας, αλλά και άλλων χωρών, για τον φόρο; H IFop διεξήγαγε έρευνα για το Sputnik, στο διάστημα 9 με 15 Απριλίου, ανάμεσα σε συνολικά 1.033 συμμετέχοντες άνω των 18 ετών από τη Γαλλία και 3.007 από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ. 

Δημοσκόπηση Sputnik: Θα πρέπει να υπόκεινται σε πρόσθετο φόρο εταιρείες, όπως Facebook, Google και Amazon;
© Sputnik /
Δημοσκόπηση Sputnik: Θα πρέπει να υπόκεινται σε πρόσθετο φόρο εταιρείες, όπως Facebook, Google και Amazon;

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της έρευνας για τη Γαλλία, το 79% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την επιβολή του φόρου, ενώ το 13% εκφράζει την αντίθεσή του. 

Στη Βρετανία, εν τω μεταξύ, το 71% τάσσεται υπέρ με ένα ποσοστό 17% κατά και στη Γερμανία, το 72% υποστηρίζει ένα τέτοιο μέτρο, την ώρα που το 19% διαφωνεί. 

Όσο για τις ΗΠΑ, σχεδόν οι μισοί (53%) εκτιμούν ότι οι εν λόγω εταιρείες θα έπρεπε να υπόκεινται σε πρόσθετο φόρο, ενώ αντίθετο εμφανίζεται το 33% των Αμερικανών. 

Tags:
Apple, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δημοσκόπηση, Google, Amazon, Facebook, φόρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ INFOGRAPHICS