02:35 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
Infographics

Οι εντυπωσιακές δυνατότητες του αντιαεροπορικού συστήματος S-500 «Prometey»

Λήψη σύντομου url
0 90
Βρείτε μας
Το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 «Prometey»
© Sputnik /

Το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 «Prometey» ανήκει στη νέα γενιά συστημάτων αεράμυνας εδάφους-αέρος κι αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα βασικά στοιχεία της ρωσικής αεράμυνας.

Συγκεκριμένα, το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 «Prometey» κατασκευάζεται από την Almaz-Antey κι αναμένεται να εισέλθει σε ενεργό υπηρεσία στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2020.

Προς το παρόν τα περισσότερα χαρακτηριστικά του παραμένουν για ευνόητους λόγους απόρρητα. Ωστόσο, έχει γίνει γνωστό ότι η εμβέλειά του είναι περίπου 600 χλμ, με το ανώτατο ύψος που μπορεί να πλήξει στόχους να ξεπερνά τα 100 χλμ. Ενώ ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονων στόχων που μπορεί να βάλλει φτάνει τους 10.

Μεταξύ των στόχων μπορεί να είναι αεροσκάφη, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πύραυλοι τύπου cruise, πολυηχητικά βλήματα, δορυφόροι χαμηλής τροχιάς, διαστημικοί σταθμοί, βαλλιστικοί πύραυλοι, πύραυλοι στο διάστημα και τακτικοί πύραυλοι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 «Prometey» μπορεί να παρέχει αεροπορική κάλυψη σε στρατηγικούς στόχους, μεγάλες πόλεις, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι μεταξύ άλλων, η δυνατότητα αυτόνομου υπολογισμού της πορείας των εισερχόμενων στόχων, η εκτόξευση πυραύλων εκτός της ατμόσφαιρας και η αντιμετώπιση βαλλιστικών βλημάτων όλων των τύπων.

Εξάλλου, το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 «Prometey» έχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης σε ένα ενιαίο δίκτυο με τα συστήματα S-400, S-300VM4 (Antey-2500) και S-350 (Vilyaz), με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου αεράμυνας.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι σύμφωνα με το National Interest, το το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 «Prometey» έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί μέχρι και 10 κεφαλές που καταφτάνουν από το διάστημα.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ INFOGRAPHICS