09:13 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
Infographics

Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία σε αριθμούς – Χάρτης

Λήψη σύντομου url
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
0 32
Βρείτε μας
Η «Πηγή Ειρήνης» σε αριθμούς
© Sputnik /

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία στις 9 Οκτωβρίου, ενώ στις 17 Οκτωβρίου, η Άγκυρα συμφώνησε με την Ουάσιγκτον για εκεχειρία 120 ωρών.

Στη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» κατά μήκος των συνόρων εστιάζει η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία εναντίον Κούρδων μαχητών.

Τα όρια της τουρκικής επιχείρησης φτάνουν σε απόσταση 30 έως 35 χιλιομέτρων από τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. Βάσει στοιχείων που ήταν διαθέσιμα έως τις προηγούμενες ώρες, οι απώλειες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ανέρχονταν σε 64, ενώ νεκροί είχαν πέσει και τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες.

Επίσης, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, έχουν χάσει τη ζωή τους 673 Κούρδοι μαχητές, ενώ ελέγχονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις 1.220 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης.

Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου με πλήγματα κατά θέσεων των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στις πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ-Άιν.

Ακολούθησε εμπλοκή του Συριακού Κυβερνητικού Στρατού και αναφορές για την είσοδό του σε σειρά πόλεων στη βόρεια Συρία. Ακολούθως, οι δυνάμεις των ΗΠΑ αποσύρθηκαν από την πόλη Μανμπίτζ, όπου ξεκίνησε περιπολίες η ρωσική στρατιωτική αστυνομία.

Η Ουάσιγκτον, στο μεταξύ, επέβαλε κυρώσεις κατά δύο τουρκικών υπουργείων και τριών Τούρκων υπουργών, με τις ΗΠΑ ωστόσο να καταλήγουν τελικώς σε συμφωνία με την Τουρκία για κατάπαυση του πυρός για 120 ώρες στη βορειοανατολική Συρία.

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)

Σχετικά:

Συνεχής ενημέρωση: Σποραδικές συγκρούσεις στη Συρία παρά τη συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για εκεχειρία
Τραμπ μετά τη συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία: «Κάποιες φορές πρέπει να τους αφήσεις να τσακωθούν»
Tags:
στρατιωτική επιχείρηση, στρατιωτική επέμβαση, ΗΠΑ, χάρτης, Συρία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ INFOGRAPHICS