04:06 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
INTERNET
Λήψη σύντομου url
0 21
Βρείτε μας

Η Γερμανία επιμένει στη συμμετοχή της Huawei στο νέο δίκτυο 5G, εξηγώντας ότι μόλις δύο εταιρείες στην Ευρώπη έχουν τη δυνατότητα να πράξουν ένα τέτοιο έργο.

Την ανάγκη συμμετοχής της Huawei στο project εγκατάστασης του νέου δικτύου 5G υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ.

«Δεν βλέπω πώς μπορούμε να ξεκινήσουμε σύντομα το δίκτυο 5G στη Γερμανία χωρίς τη συμμετοχή της Huawei» τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος, μιλώντας στην εφημερίδα «FAZ».

Εξήγησε δε, ότι καμία γερμανική εταιρεία, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να «χτίσει» το δίκτυο 5G, ενώ σ’ ολόκληρη την Ευρώπη μόλις δύο εταιρείες έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός ξεκαθάρισε ότι το Βερολίνο δεν θέλει να «μπλοκάρει» την κινεζική εταιρεία από την αγορά - όπως πράττουν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες.

«Είμαι εναντίον του να θέσεις ένα προϊόν εκτός της αγοράς, επειδή υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι. Είμαι εναντίον των παγκόσμιων και γενικών εμπορικών περιορισμών» σημείωσε, χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι τις παραπάνω απόψεις συμμερίζεται και η Καγκελάριος Μέρκελ.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι εφόσον προκύψει ζήτημα ασφάλειας, τότε η Γερμανία θα αναπτύξει όλα τα πρόσθετα δίκτυα ασφαλείας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Άγκελα Μέρκελ επρόκειτο να συναντηθεί με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος CDU/CSU, με κύριο θέμα συζήτησης τη συμμετοχή ή τον αποκλεισμό της Huawei από τον εθνικό διαγωνισμό για την τεχνολογία 5G.

Άλλωστε, η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένως καλέσει τις ευρωπαϊκές χώρες να αποκλείσουν τη Huawei, ισχυριζόμενη ότι αποτελεί απειλή για την «εθνική ασφάλεια».

Η Καγκελάριος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι καμία εταιρεία δεν θα αποκλειστεί από το γερμανικό 5G, με τον υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, να διαμηνύει ότι το Βερολίνο δεν θα εκβιαστεί από τις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν καταλογίσει στην κινεζική εταιρεία ότι ενεργεί ως κατάσκοπος υπέρ του Πεκίνου, προχωρώντας μάλιστα, στον αποκλεισμό της Huawei από την αμερικανική αγορά, αλλά και πιέζοντας άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο.

Tags:
Huawei 5G, 5G, ασύρματο δίκτυο, διαδίκτυο, Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα, Huawei, Huawei
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK