14:54 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
INTERNET
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον τελευταίο καιρό, το Λονδίνο αποφασίζει για το αν θα επιτρέψει στον κινεζικό κολοσσό Huawei να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του δικτύου πέμπτης γενιάς, μετά το κάλεσμα των ΗΠΑ για απαγόρευση της εταιρείας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιτρέψει την προμήθεια από την Huawei εξοπλισμού για το δίκτυο 5G παρά το κάλεσμα των ΗΠΑ κατά της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian που επικαλείται πηγές.

Ο κινεζικός κολοσσός, και παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή τεχνολογίας 5G, εκτιμάται ότι έκανε την πιο συμφέρουσα πρόταση για τον εξοπλισμό 5G σε σχέση με άλλες τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το ζήτημα. Θεωρείται ότι εξαιτίας του κόστους, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έχει καμία άλλη εναλλακτική από το να απευθυνθεί στην εταιρεία παρά τη θέση των αμερικανών συμμάχων ότι η συνεργασία με τη Huawei θα απειλήσει την ασφάλεια της Βρετανία και πιθανόν θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πληροφοριών που ανταλλάσσουν ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία και Βρετανία (Συμμαχία Five Eyes).

«Οι συνθήκες αγοράς δεν είναι οι ίδιες σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο» ανέφερε πηγή στον Guardian. «Θα μπορούσατε να το πείτε αποτυχία της αγοράς, αλλά είμαστε εκεί που είμαστε».

Την ώρα που αναμένεται η τελική απόφαση από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Βρετανίας, στο οποίο προεδρεύει ο Μπόρις Τζόνσον, το σώμα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη Huawei ως «προμηθευτή υψηλού κινδύνου» για το Ηνωμένο Βασίλειο και να θέσει περαιτέρω περιορισμού, ακόμα κι αν αναλάμβανε να αναπτύξει τις υποδομές για το 5G της Βρετανίας.

Την περασμένη εβδομάδα αμερικανοί αξιωματούχοι ταξίδεψαν στο Λονδίνο σε μία προσπάθεια να πείσουν το Ηνωμένο Βασίλειο να μην προχωρήσει με τα σχέδιά του που περιλαμβάνουν τη Huawei στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, ισχυριζόμενοι ότι είχαν νέες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους ασφαλείας που τίθενται για το Η.Β., πληροφορίες πάντως που υποβαθμίστηκαν από τους βρετανούς αξιωματούχους ως αναμενόμενες. Το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στη Βρετανία ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και αναμένεται να θέσει το ζήτημα.

Η στάση της Γερμανίας

Η Γερμανία έχει επίσης δεχτεί πιέσεις από την Ουάσιγκτον προκειμένου να εξαιρέσει τον κινεζικό κολοσσό από το δίκτυο 5G, ωστόσο, η Άνγκελα Μέρκελ πρόσφατα αντέτεινε ότι ήταν σημαντικό να επιτραπεί σε διαφορετικούς προμηθευτές, μεταξύ των οποίων και η Huawei να συμμετάσχουν.

«Πώς με κάνω ασφαλή; Πιστεύω ότι είμαι πιο ασφαλής μέσω της διαφοροποίησης όπου είναι απαραίτητο, αυτή είναι η τεχνική προσέγγιση για να διασφαλιστώ» ανέφερε η καγκελάριος κατά την ομιλία της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. «Δεν πιστεύω ότι γίνομαι πιο ασφαλής αν εξαιρέσω εντελώς τους προμηθευτές συνολικά και μετά δεν ξέρω πώς αναπτύσσονται – είμαι σκεπτική σε σχέση με αυτό».

Η καγκελάριος επέμεινε ότι καμία εταιρεία δεν θα εξαιρεθεί από την ανάπτυξη του δικτύου 5G στη Γερμανία, παρά τις διαφωνίες εντός του κυβερνητικού συνασπισμού και τις επαναλαμβανόμενες απειλές από την κυβέρνηση Τραμπ ότι η Huawei αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των ΗΠΑ και των στενών συμμάχων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πληροφορίες πως η Μέρκελ ζητά αναβολή της απόφασης για το 5G μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Huawei και δίκτυα 5G: Μετά τη Γερμανία, στο «ναι» προσανατολίζεται και η Τσεχία

Tags:
5G, Τεχνολογία, ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Huawei 5G, Huawei
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK