00:06 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
INTERNET
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην Ε.Ε. δεν υπάρχει συναίνεση για το αν θα επιτραπεί στη Huawei να συμμετάσχει στην κατασκευή δικτύων 5G. Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η τελευταία χώρα που έδωσε στον κινεζικό κολοσσό περιορισμένο ρόλο στην ανάπτυξη δικτύου του.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε αυστηρές συστάσεις για την ανάπτυξη υποδομών 5G, σταματώντας το «απαγορευτικό» στην Huawei, αψηφώντας τις πιέσεις της Ουάσιγκτον.

Οι μη δεσμευτικές συστάσεις, που έθεσε η Κομισιόν, ζητούν «σχετικούς περιορισμούς» σε εθνικό επίπεδο και σε επίπεδο Ε.Ε. για «υψηλού ρίσκου» προμηθευτές χωρίς να διευκρινίζει ποιους προμηθευτές εννοεί.

«Σήμερα εξοπλίζουμε τις χώρες – μέλη της Ε.Ε., τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς και τους χρήστες με εργαλεία ανάπτυξης και προστασίας ευρωπαϊκής υποδομής με τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας προκειμένου όλοι να επωφεληθούμε από τις δυνατότητες που έχει να προσφέρει το 5G» δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Τιερί Μπρετόν.

Οι κατευθυντήριες γραμμές συστήνουν στις χώρες μέλη της Ε.Ε. να εκτιμήσουν τους κινδύνους που τίθενται από προμηθευτές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και επιτρέπει την εξαίρεση των υψηλού κινδύνου προμηθευτών από ευαίσθητες υποδομές.

Αυτό αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την απόφαση τη Βρετανίας για τη Huawei: Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον επέτρεψε στη Huawei να προμηθεύσει τον εξοπλισμό για μη κεντρικές υποδομές στο δίκτυο 5G, όπως οι κεραίες, και απαγόρευσε τη συμμετοχή της από κεντρικές υπηρεσίες μεταξύ αυτών η αποθήκευση δεδομένων.

Η Huawei είναι ο Νο 1 προμηθευτής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και ανταγωνίζεται τη σουηδική Ericsson και τη φινλανδική Nokia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βερολίνο για Huawei: Καμία γερμανική εταιρεία δεν μπορεί να «χτίσει» το δίκτυο 5G

Tags:
Huawei 5G, 5G, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK