10:28 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
INTERNET
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο Φρίντριχ Γιέγντλινγκ εκτελεστικός αντιπρόεδρος της σουηδικής εταιρείας Ericsson ανέφερε πως η εταιρεία του έχει πάρει προβάδισμα στην ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο την Πέμπτη, ο Φρίντριχ Γιέγντλινγκ εκτελεστικός αντιπρόεδρος της σουηδικής εταιρείας Ericsson, ισχυρίστηκε ότι τα πάει καλύτερα από την -όσον αφορά την ανάπτυξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G.

«Έχουμε αναπτύξει 24 (ζωντανά) δίκτυα σε όλο τον κόσμο (σε 14 χώρες). Ήμασταν πρώτοι στην ανάπτυξη δικτύων σε τέσσερις ηπείρους. Έτσι, για εμάς, είναι δύσκολο να δούμε κάποιον να προπορεύεται (...) πιστεύουμε ότι έχουμε ένα ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο που είναι ίσο ή ακόμα πιο μπροστά από τους ανταγωνιστές μας», δήλωσε ο Γιέγντλινγκ.

Οι Financial Times μετέδωσαν ότι η Ericsson είχε ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2019 συνολικά 79 εμπορικές συμβάσεις που σχετίζονται με το 5G, σε σύγκριση με τις 63 και τις 50 παρόμοιες συμφωνίες για τη Nokia και την Huawei αντίστοιχα.

Ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ προέτρεψε την Ericsson να ανταγωνιστεί τη Huawei

Η δήλωση του Γιέγντλινγκ  έγινε λίγο αφότου ο γενικός εισαγγελέας Γουίλιαμ Μπαρ κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να στηρίξουν είτε την Ericsson είτε τη Nokia για να τις βοηθήσουν να μετατραπούν σε «πολύ πιο μεγάλους» ανταγωνιστές της  Huawei.

Ο Μπαρ περιέγραψε την Κίνα ως τον «κορυφαίο γεωπολιτικό αντίπαλο» της Αμερικής, προειδοποιώντας ότι είχε «πάρει κεφάλι και τώρα ηγούνταν στο 5G», καταλαμβάνοντας το 40% της αγοράς.

Ο Μπαρ μίλησε λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Huawei να χτίσει κατασκευαστικούς κόμβους στην Ευρώπη, εν μέσω μιας προσπάθειας των ΗΠΑ να αποτρέψουν τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό να λειτουργήσει εκεί.

Tags:
Τεχνολογία, ίντερνετ, ασύρματο δίκτυο, διαδίκτυο, Huawei 5G, 5G
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK