02:33 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
INTERNET
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το πλύσιμο των χεριών που «ανακάλυψε» ο Ούγγρος επιστήμονας, Ignaz Semmelweis, τιμά -στη σκιά του κορονοϊού (COVID-19)- το σημερινό (20/03) Google Doodle.

Η πανδημία του κορονοϊού (COVID-19) έχει οδηγήσει πολλές κυβερνήσεις να επιβάλλουν καραντίνα και να συστήσουν στους πολίτες τους να μείνουν στο σπίτι και να πλένουν τα χέρια τους.

Ως εκ τούτου, το σημερινό (20/03) Google Doodle τιμά τον Ignaz Semmelweis, τον Ούγγρο επιστήμονα που «ανακάλυψε» το πλύσιμο των χεριών και το ότι η συχνότητα εμφάνισης του ωτορινολαρυγγικού πυρετού (γνωστός και ως «πυρετός παιδικής κηλίδας») θα μπορούσε να μειωθεί δραστικά με την απολύμανση χεριών στις μαιευτικές κλινικές. 

Ο Semmelweis γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1818 στη Βούδα της Ουγγαρίας και απεβίωσε στις 13 Αυγούστου 1865, στην περιοχή Όμπερνταίμπλινγκ της Βιέννης. O ίδιος πήρε διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Μαιευτική.

Ύστερα από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, ο Semmelweis κατέληξε ότι οι γιατροί μεταδίδουν μολυσματικό υλικό από προηγούμενες λειτουργίες και αυτοψίες σε ευάλωτες μητέρες μέσω των χεριών τους και έτσι τους υποχρέωσε να τα πλένουν, με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά τα ποσοστά θνησιμότητας των μητέρων.

Έτσι, απέκτησε το προσωνύμιο «σωτήρας των μητέρων» παρότι η θεωρία του έγινε ευρέως αποδεκτή σε αρκετά μεταγενέστερο χρόνο.

Tags:
πλύσιμο χεριών, γιατρός, Google Doodle, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK