20:15 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
INTERNET
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η εφαρμογή για πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων εμφανίζει προβλήματα απορρήτου. Για αυτόν τον λόγο, ειδικοί στην ασφάλεια των υπολογιστών εκδίδουν ήδη συστάσεις για να αποτραπεί η πρόσβαση ξένων στο περιεχόμενό μας. Ακολουθούν οκτώ συμβουλές για μεγαλύτερη ασφάλεια στις πολλαπλές τηλεδιασκέψεις μας, στην περίοδο της καραντίνας και του κορονοϊού.

Οι ανησυχίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην πλατφόρμα Zoom έκαναν την εμφάνισή τους καθώς η πλατφόρμα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων έγινε το προτιμώμενο εργαλείο για εργαζόμενους και εταιρείες, προκειμένου να επικοινωνούν κατά την περίοδο της καραντίνας λόγω της πανδημίας κορονοϊού.

Καθώς η εφαρμογή που δημιουργήθηκε το 2011 από την αμερικανική Zoom Video Communications έγινε δημοφιλής, οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας διαδικτύου άρχισαν να προειδοποιούν για ορισμένα τρωτά σημεία που επιτρέπουν σε χάκερς να αποκτούν πρόσβαση σε δεδομένα τα οποία περιέχονται στους υπολογιστές.

Ενώ η εταιρεία προσπαθεί να δώσει απαντήσεις, αναλυτές ασφάλειας υπολογιστών μοιράζονται μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας στις συνομιλίες μέσω της εφαρμογής.

Συστάσεις για ασφαλή χρήση του Zoom

Το ερευνητικό εργαστήριο της θυγατρικής της εταιρείας ESET στη Λατινική Αμερική δημοσίευσε μια σειρά συστάσεων.

  • Όταν ξεκινάτε μια βιντεοκλήση, χρησιμοποιήστε την επιλογή «αυτόματη παραγωγή», έτσι ώστε κάθε συνομιλία να έχει διαφορετικό «ID συνάντησης». Εάν για κάποιο λόγο το αναγνωριστικό πέσει σε λάθος χέρια, ο εισβολέας θα μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο σε μία συνομιλία και όχι σε όλες αυτές που πραγματοποιούνται από τον ίδιο χρήστη.
  • Οι ειδικοί προτείνουν να απαιτείται πάντα κωδικός πρόσβασης για κάποια τηλεδιάσκεψη. Ωστόσο, για να είναι αυτό πραγματικά ασφαλές, πρέπει να απενεργοποιήσετε την επιλογή που επιτρέπει την ενσωμάτωση του κωδικού πρόσβασης.
  • Αν και στις περισσότερες συνομιλίες χρησιμοποιούμε την κάμερα των συσκευών μας, είναι καλό να διατηρήσουμε την επιλογή λειτουργίας απενεργοποιημένη. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε χρήστης θα πρέπει να ενεργοποιεί συνειδητά την κάμερα όταν τη χρειάζεται, αποτρέποντας το ενδεχόμενο να μπορεί κάποιος να δει μέσα στο σπίτι μας, χωρίς να το θέλουμε.
  • Συνιστάται, επίσης, κάθε συμμετέχων στη συνομιλία να γίνεται χειροκίνητα δεκτός από τον διαχειριστή. Αυτό παρέχει περισσότερο έλεγχο για το ποιος συμμετέχει πραγματικά στη συνομιλία.

Επιπλέον:

  • Οι παραπάνω συμβουλές συνδέονται με τη σύσταση να χρησιμοποιείτε την επιλογή «αίθουσα αναμονής», όπου οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν να γίνουν δεκτοί από τον διαχειριστή. Αυτό είναι ένα χρήσιμο φίλτρο για την αποφυγή εκπλήξεων.
  • Η απενεργοποίηση της προβολής φόντου είναι σημαντική τόσο όταν ο χρήστης βρίσκεται στο σπίτι όσο και σε δημόσιο χώρο. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η εμφάνιση βασικών πληροφοριών που ενδέχεται να είναι εμπιστευτικές ή σημαντικές για πιθανούς εγκληματίες.
  • Ένα χρήσιμο εργαλείο για τους χρήστες της εφαρμογής σε συσκευές Apple iOS είναι αυτό που καθιστά δυνατό να θολώσει κανείς στιγμιότυπα της οθόνης, για να αποφευχθεί η εμφάνιση πιθανών εμπιστευτικών δεδομένων στη συσκευή.
  • Φαίνεται προφανές αλλά δεν είναι: από την ESET τονίζουν ότι αυτές οι συστάσεις πρέπει να συνοδεύονται από την την επίγνωση των συνθηκών απορρήτου της πλατφόρμας.
Tags:
κάμερα, κλήση, βίντεο, κορονοϊός, καραντίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK