20:21 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
INTERNET
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 13
Βρείτε μας

Η χρήση ισχυρού πλάσματος έχει αποδειχθεί αποτελεσματική για διαφορετικές ασθένειες, καθώς οι ασθενείς που επιβιώνουν αναπτύσσουν αντισώματα.

Η Microsoft όπως και μία σειρά φαρμακευτικών εταιρειών αναπτύσσουν ειδικά chatbot για να ενθαρρύνουν ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον νέο κορονοϊό να δωρίσουν πλάσμα σε εκείνους που υποβάλλονται σε θεραπεία, σύμφωνα με το CNBC. 

Ο επικεφαλής ερευνητής της Microsoft Πίτερ Λι, φέρεται να σημείωσε σύμφωνα με το Μέσο, ότι ο στόχος ήταν να ληφθεί όσο το δυνατόν περισσότερο πλάσμα και ανέφερε ότι η εταιρεία στήριζε τις προσπάθειες των εταιρειών όπως οι, Octapharma, Takeda και CSL Behring. 


Οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει θα μαθαίνουν μέσω μίας σειράς ερωτήσεων από chatbot, που θα αποκαλείται «plasmabot», αν είναι κατάλληλοι για να δωρεά αίματος. Το chatbot επίσης θα παρέχει πληροφορίες για τ διαδικασία και θα κατευθύνει τους πρώην ασθενείς σε ιστότοπο όπου θα μπορούν να δωρίσουν το αίμα τους.

Το στέλεχος της Microsoft εκτιμά ότι αυτή η προσέγγιση έχει τη «δυναμική να σώσει ζωές». Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή της εταιρείας, το πλάσμα που θα δωρίζεται δεν θα αντικαθιστά την πλήρη αγωγή, όπως ένα εμβόλιο.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Microsoft, COVID-19, κορονοϊός, δωρεά, αίμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK