17:41 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
INTERNET
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κορονοϊός δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την πλατφόρμα του YouTube, καθώς πολλοί δημιούργησαν βίντεο σχετικά με αυτόν, αλλά έρευνα δείχνει ότι πάνω από το 25% του συγκεκριμένου περιεχομένου «παραπλανεί».

Η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει σε δημιουργία πολλών βίντεο στο YouTube σχετικά με τη νόσο COVID-19, αλλά έρευνα δείχνει ότι πάνω από το 25% του εν λόγω περιεχομένου θεωρείται «παραπλανητικό». 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη του think tank BMJ, πάνω από το 25% των βίντεο με τις περισσότερες προβολές σχετικά με τον κορονοϊό στο YouTube περιέχουν «ανακριβείς και παραπλανητικές» πληροφορίες, αν και έχουν αναπαραχθεί τουλάχιστον 62 εκατομμύρια φορές συνολικά.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς ισχυρισμούς αναφορικά με τη μετάδοση του κορονοϊού εμπλέκει τις κεραίες 5G. Άλλοι πιστεύουν ότι οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν ήδη ανακαλύψει το εμβόλιο και ορισμένοι θεωρούν πως ο ιός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο.

Ωστόσο, ο Στίβεν Πάουις, ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), ξεκαθάρισε πως δεν ευθύνεται το δίκτυο 5G για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Πάουις έχει δηλώσει το εξής:

«Η ιστορία με το δίκτυο 5G είναι εντελώς για τα σκουπίδια, είναι ανοησία, είναι το χειρότερο είδος ψευδούς είδησης. Η πραγματικότητα είναι ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι απολύτως κρίσιμα για όλους μας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που ζητάμε από τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι».

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο συνωμοσιολόγος, Ντέιβιντ Άικ, αποκλείστηκε από το YouTube, νωρίτερα αυτό τον μήνα, επειδή παραβίασε επανειλημμένα τις πολιτικές του ιστότοπου, δημοσιεύοντας περιεχόμενο με ιδιαίτερη θεματολογία σχετικά με τον κορονοϊό.

Tags:
διαδίκτυο, κορονοϊός, YouTube
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK