02:58 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
INTERNET
Λήψη σύντομου url
0 04
Βρείτε μας

Ομάδα Τούρκων χάκερς, η οποία αυτοαποκαλείται «Κυβερνοστρατός της Τουρκίας», πραγματοποίησε κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του δήμου Χαλκηδόνος.

Επίθεση στην ιστοσελίδα του δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν Τούρκοι χάκερς, αναρτώντας διάφορα μηνύματα στην ελληνική γλώσσα.

Η επίθεση υπογράφεται από την ομάδα, η οποία αυτοαποκαλείται «Κυβερνοστρατός της Τουρκίας».

Πέραν των μηνυμάτων, οι χάκερς έχουν αναρτήσει και ένα βίντεο.

Επίθεση Τούρκων χάκερς
© Φωτογραφία : dimos-chalkidonos.gr
Επίθεση Τούρκων χάκερς

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν υπάρχουν σε εξέλιξη και άλλες επιθέσεις σε ελληνικές ιστοσελίδας.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω της κλιμάκωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της πρόθεσης της Τουρκίας να αδειοδοτήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων από τα ελληνικά νησιά.

Οι έρευνες αυτές εδράζονται στην πάγια θέση της Τουρκίας περί μη αναγνώρισης του δικαιώματος των νησιών για την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας. Επομένως, θεωρεί ότι τα ελληνικά νησιά δεν διαθέτουν δικαιώματα πέραν των έξι μιλίων, δηλαδή πέραν των χωρικών υδάτων.

«Δεν φοβόμαστε. Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο. Αναδεικνύουμε παντού ότι δεν υπάρχει έννομη ενέργεια από πλευρά της Τουρκίας» επεσήμανε, το πρωί της Κυριακής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Έχουμε πολύ σαφές πλεονέκτημα. Η δική μας προετοιμασία και τα σωστά μηνύματα που στέλνουμε παντού, θα συμβάλλουν ώστε να μην έχουμε περαιτέρω ζητήματα» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Tags:
ελληνοτουρκικά, Τουρκία, κυβερνοχώρος, κυβερνοασφάλεια, κυβερνοεπίθεση, κυβερνοεπιθέσεις, επίθεση, χάκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK