04:02 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
INTERNET
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας έκανε γνωστή την επίθεση χάκερς, υπό τη μορφή των DDoS. Σε εξέλιξη η πανρωσική ψηφοφορία για την έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Επίθεση χάκερς, υπό τη μορφή των DDoS, κατήγγειλε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας, εν μέσω της πανρωσικής ψηφοφορίας για τις τροποποιήσεις του Συντάγματος.

«Κάποιος προσπαθεί να δοκιμάσει την αντοχή του συστήματος» σχολίασε, χαρακτηριστικά, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής, Νικολάι Μπουλάεφ.

Υπενθυμίζεται ότι η κρίσιμη ψηφοφορία ξεκίνησε την Πέμπτη, όταν και άνοιξαν τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα, με βασικό ερώτημα την έγκριση των προτεινόμενων αλλαγών στο Σύνταγμα της χώρας. 

Οι πολίτες, μάλιστα, έχουν το περιθώριο άσκησης του εκλογικού δικαιώματός τους έως και την 1η Ιουλίου, με στόχο την αποφυγή των φαινομένων συνωστισμού και την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού.

Στις 15 Ιανουαρίου, από το βήμα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος Πούτιν είχε προτείνει -μεταξύ άλλων- ο διορισμός του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης –πρόσωπα που επιλέγονται από τον πρόεδρο– να πραγματοποιείται, αφού πρώτα προηγηθεί έγκριση από την Κρατική Δούμα, κάτι το οποίο μέχρι πρότινος δεν ίσχυε.

Κατά τον ίδιο, αυτό θα βοηθήσει στην «αύξηση της αποτελεσματικότητας της διαδραστικότητας μεταξύ της αντιπροσωπευτικής (σ.σ. Κοινοβούλιο) και εκτελεστικής ( σ.σ. Κυβέρνηση) εξουσίας, αλλά και στην ενίσχυση του ρόλου της Δούμας και των κοινοβουλευτικών κομμάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη συνταγματική μεταρρύθμιση στη χώρα από το 1993.

Tags:
Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία, εκλογές, εκλογή, κυβερνοεπίθεση, επίθεση, διαδίκτυο, χάκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK