03:38 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
INTERNET
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τεχνικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Cloudflare, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (17/07, τοπική ώρα), με αποτέλεσμα η πρόσβαση σε μεγάλες ιστοσελίδες και εφαρμογές να μην είναι απολύτως δυνατή.

Η εταιρεία παροχής διαδικτυακής ασφάλειας, Cloudflare, δέχθηκε μεγάλο πλήγμα την Παρασκευή (17/07, τοπική ώρα), καθώς οι υπηρεσίες της σταμάτησαν να λειτουργούν και έτσι προκλήθηκε πρόβλημα σε μεγάλες ιστοσελίδες και εφαρμογές, όπως το Discord και το «Politico». 

Σε ανακοίνωσή της, η Cloudflare επισήμανε πως «το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και η διακοπή των υπηρεσιών δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας κυβερνοεπίθεσης».

Ειδικότερα, η εταιρεία τονίζει το εξής:

«Φαίνεται ότι ένας δρομολογητής στην παγκόσμια ραχοκοκαλιά οδήγησε ορισμένα τμήματα του δικτύου να μην είναι διαθέσιμα. Πιστεύουμε ότι έχουμε αντιμετωπίσει τη βασική αιτία και παρακολουθούμε τα συστήματα για τη σταθερότητά τους τώρα».

​Μάλιστα, το Discord, με ανάρτησή του στο Twitter, ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα.

​Η Cloudflare είναι μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες DNS, ως DNS ή Domain Name System, και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του διαδικτύου, αφού συνδέει τους τομείς των ιστοσελίδων (domain names) με τις διευθύνσεις IP τους.

Έτσι, όταν είναι εκτός λειτουργίας, οι χρήστες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε έναν ιστότοπο, ακόμα και όταν οι ίδιοι οι διακομιστές της διαδικτυακής σελίδας λειτουργούν.

Tags:
Internet, διαδίκτυο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK