09:46 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
INTERNET
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στους ερωτευμένους είναι αφιερωμένο το Google Doodle της Κυριακής (14/02), αφού τιμά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου 2021.

Αγάπη μοιράζει το Google Doodle της Κυριακής (14/02) μιας και είναι αφιερωμένο στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, κατά την οποία είθισται να εορτάζουν οι ερωτευμένοι.

Ποιος ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος

Ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν ευρέως αναγνωρισμένος ρωμαιοκαθολικός Άγιος του 3ου αιώνα και τιμάται στις 14 Φεβρουαρίου και πλέον, από τον Μεσαίωνα συνδέεται με μια παράδοση γαλήνιας αγάπης. 

Συγκεκριμένα, ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν ιερέας στη Ρώμη και βοηθούσε τους Χριστιανούς που ήταν θύματα διώξεων στην περιοχή, μαρτύρησε και θάφτηκε σε χριστιανικό κοιμητήριο στα βόρεια της πόλης, στις 14 Φεβρουαρίου, οπότε και εορτάζεται ως Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το 496.

Μάλιστα, τα υπολείμματά του κρατήθηκαν στην Εκκλησία, και σε κατακόμβες του Σαν Βαλεντίνο, που παρέμεινε σημαντικός χώρος προσκυνήματος κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, μέχρι τη μεταφορά των λειψάνων του στην εκκλησία Σάντα Πρασέντε κατά το ποντιφικάτο του Νικολάου Δ'.

Tags:
Άγιος Βαλεντίνος, Google Doodle, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK