01:12 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται θερμή εισβολή με τη θερμοκρασία να ξεπερνά σε περιοχές ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Θερμή εισβολή αναμένεται να καταγράφει στη χώρα, τις επόμενες μέρες, με τον υδράργυρο να ξεπερνά ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Θερμές αέριες μάζες καλύπτουν μεγάλο μέρος της Ευρώπης από την Παρασκευή και ήδη επηρεάζουν την Ελλάδα. Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να φτάσουν στη Μεσόγειο ακόμη θερμότερες αέριες μάζες.

Η θερμή εισβολή θα κορυφωθεί τη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου και την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, οπότε και σε πολλές περιοχές θα καταγραφούν θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, ραγδαία υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου.

Βίντεο που δημοσιεύει η μετεωρολογική υπηρεσία παρουσιάζει την κίνηση των θερμών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και την Ελλάδα μέχρι και το βράδυ της Τρίτης.

Οι χάρτες δείχνουν την απόκλιση της θερμοκρασίας για τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Στο τέλος του βίντεο, αποτυπώνονται εικόνες που δείχνουν ότι η θερμοκρασία θα φτάσει πάνω από 13 βαθμούς από τα κανονικά επίπεδα της εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα η χιονοκάλυψη στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

Σάκης Αρναούτογλου: Καμία ανατροπή στον καιρό για αρκετές ημέρες ακόμα – Πότε υποχωρεί το κρύο

Tags:
μετεωρολογικό φαινόμενο, μετεωρολόγοι, Ήλιος, ζέστη, καιρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK