13:37 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Άστατος καιρός με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται αύριο Σάββατο, που θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Συγκεκριμένα, ασθενείς βροχές σημειώνονται στα δυτικά και βορειοδυτικά από το πρωί της Παρασκευής και θα ενισχυθούν σταδιακά μέχρι το μεσημέρι, οπότε αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες.

Μέχρι τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σχεδόν συνολικά την ηπειρωτική χώρα και τα Δωδεκάνησα, με τα ισχυρότερα αυτών στα δυτικά ηπειρωτικά. 

Από το πρωί του Σαββάτου βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.

Μάλιστα, στις νησιωτικές περιοχές και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Βαθμιαία και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αλλά και στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά.

Στον χάρτη απεικονίζεται ο ολικός υετός μέχρι το βράδυ του Σαββάτου και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

© Φωτογραφία : meteo.gr
Οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές αλλά και καταιγίδες από το μεσημέρι της Παρασκευής έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου.

Στην Αττική αναμένονται βροχές από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου, οι οποίες τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο θα είναι κατά τόπους ισχυρές ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ στα πελάγη την Παρασκευή και θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης από το βράδυ της Παρασκευής στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους έως 8 με 9 μποφόρ έως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Εξαιρείται η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις κατά το μεγαλύτερο μέρος του Σαββάτου.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Στον χάρτη φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ το Σάββατο καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

© Φωτογραφία : meteo.gr
Oι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ το Σάββατο
Tags:
καταιγίδα, βροχές, βροχή, χιόνια, χιόνι, πρόγνωση καιρού, πρόβλεψη καιρού, δελτίο καιρού, κακοκαιρία, καιρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK