00:11 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, σήμερα (15/02), προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, με τους ανέμους στο Αιγαίο να αγγίζουν ακόμα και τα 9 μποφόρ παρότι η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν, σήμερα (15/02), σχεδόν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Συγκεκριμένα, ανάλογα φαινόμενα προβλέπονται στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και, μάλιστα, στις νησιωτικές περιοχές και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα θα είναι ισχυρά. Βέβαια, το βράδυ θα περιοριστούν  στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά.

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στάσιμη και έτσι στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 14, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Ανατολική Πελοπόννησο από 9 έως 15, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 12, στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου από 10 έως 14 και στην Κρήτη από 8 έως 17.

Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

Οι άνεμοι στο Αιγαίο Πέλαγος, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν έως 7-8 μποφόρ ενώ σε ορισμένα θαλάσσια τμήματα θα αγγίξουν ακόμα και τα 9.

Ειδικότερα, οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν βορειοανατολικοί μέχρι 7.

Ιδιαίτερα στον Θερμαϊκό Κόλπο, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα -από το πρωί έως το μεσημέρι- 5-7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Στο Κεντρικό Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7.

Στα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά μέχρι 9 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν ανατολικοί 4 έως 6 και τοπικά έως 7 και προς το βράδυ βόρειοι έως 6.

Στο υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βόρειους έως 7 και τοπικά έως 8-9 μποφόρ.

Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί 3-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες σε Αττική – Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπονται βροχές έως το μεσημέρι, αλλά τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές και δεν αποκλείεται η εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν βόρειοι 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πρωτεύουσας δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογο σκηνικό αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη, καθώς προβλέπονται βροχές με μικρή πιθανότητα καταιγίδας έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και στα ανατολικά του νομού από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Tags:
θυελλώδεις άνεμοι, άνεμοι, καταιγίδες, καταιγίδα, βροχοπτώσεις, βροχές, βροχή, καιρός σήμερα, καιρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK